Atalay, Ankara’da Şeker-İş Sendikası tarafından düzenlenen "Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı Sempozyumu"na katılarak, işçilerin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti.

Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

"İşçiler Yorgun Gelip Yorgun Gidiyor"

Atalay, kamudaki toplu sözleşme düzenine yönelik eleştirilerde bulunarak, geçmişte kamu işçilerinin Türkiye’de ücret belirlemede öncü bir konumda olduğunu, ancak son toplu sözleşmenin iş yerlerinde huzursuzluk yarattığını ifade etti. "İşçiler öyle bir sözleşme yaptı ki, işyerinde barışı, huzuru bozdu," diyen Atalay, kamu işçilerinin ücret düzeyinin yetersiz olduğunu vurguladı.

"12 Ay Çalışıyoruz, 1,5 Ay Vergiye Gidiyor"

İşçilerin vergi yükünün altından kalkmakta zorlandığını belirten Atalay, "12 ay çalışıyoruz, bunun 1,5 ayını vergiye veriyoruz. Bu, işçiler için büyük bir sıkıntı," dedi. Ücretlerin yanı sıra vergi adaletsizliğine de dikkat çeken Atalay, işçilerin gelirlerinin büyük kısmının vergiye gittiğini ve bu durumun hayatlarını zorlaştırdığını belirtti.

"Kamuda Zamlar Yetersiz"

Temmuz ayında kamu çalışanlarına yapılan %24,73'lük zamdan bahseden Atalay, Eylül ayında bu zammın %17,43 oranında olduğunu hatırlatarak, aynı oranda zamların diğer işçilere de uygulanması gerektiğini söyledi. Adil bir ücret ve vergi sistemi talep eden Atalay, işçilerin bu adaletsizlikler karşısında dayanacak gücünün kalmadığını ifade etti.