Ancak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından açılan dava sonucu, mahkeme bu kararı iptal etti ve D.A.U.'nun memuriyetine dönmesine hükmetti.

D.A.U., mahkemenin lehine verdiği kararın ardından başta SES Sendikası olmak üzere kendisine destek veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Mahkemenin Gerekçesi: "10 Gün Kesintisiz Göreve Gelmeme Durumu Gerçekleşmedi"

İzmir 2. İdare Mahkemesi, D.A.U.'nun memuriyetine dönmesi yönünde karar verirken, "10 gün kesintisiz göreve gelmeme" iddiasını inceledi. Mahkeme, D.A.U.'nun bu süre zarfında bir gün göreve geldiğini tespit ederek, kesintisiz bir devamsızlığın olmadığını vurguladı. Kararda, "06.02.2024 tarihinde davacının göreve geldiği, bu nedenle 10 günlük kesintisiz devamsızlık süresinin kesildiği" belirtildi. Bu gerekçelerle, memuriyetten çekilmiş sayılma kararının hukuka uygun olmadığına ve bu kararın telafisi zor zararlar doğurabileceğine hükmedildi.

Paramedik Atama Puanlarında Düşüş Olacak mı? Paramedik Atama Puanlarında Düşüş Olacak mı?

 Bölge İdare Mahkemesi de İtirazı Reddetti

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 2. İdare Mahkemesi'nin kararına itiraz etti. Ancak İzmir Bölge İdare Mahkemesi, bu itirazı reddederek D.A.U.'nun lehine olan kararın geçerliliğini onayladı.

SES Sendikası, D.A.U. hakkında verilen memuriyetten çekilme kararının hukuka aykırı olduğunu savunarak, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu. Sendika, dilekçesinde D.A.U.'nun göreve gitmeme iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve geçerli sağlık mazeretleriyle izlenmiş bir süreç olduğunun altını çizdi. Ayrıca, D.A.U.'nun mesai takip kartları ve kamera kayıtları ile işe giriş-çıkış yaptığının doğrulanabileceği ifade edildi.