Bazı haber sitelerinde Bakan Koca’nın istifasının yazılmasının ardından sağlık personelleri sevinç yaşadı.

Bakan Koca ile kimsenin kişisel bir sorunu bulunmamakla beraber, asıl sıkıntının kamu hastanelerine atanan kadrolarla ilgili olduğu belirtiliyor.

Akasoy, köşe yazısında şunları kaydetti:

“İtirazımız, sıkıntımız Bakan Koca’nın … kamu hastanelerine atadığı kadrolarla ilgili… Üst kadrolara atanan bürokratlar (İl Sağlık Müdürü de dahil olmak üzere tüm başkanlar ve yardımcıları, başhekimler ve hastane müdür ve yardımcıları) Sağlığı bilmem kaç yıl geriye götürdü.”

Doktorlardan Sağlık Bakanı’na Çağrı: ‘Koltuğa Değil, Yemininize Bağlı Kalın’ Doktorlardan Sağlık Bakanı’na Çağrı: ‘Koltuğa Değil, Yemininize Bağlı Kalın’

“Gitmek Gerekir Bazen Fazla Yormadan”

Akasoy, “Madem yıllardır bu tür söylentiler dolaşıyor ortalıklarda: E, o zaman ‘Gitmek gerekir bazen fazla yormadan, daha çok bıktırmadan’ di mi?” ifadelerini kullandı.

“Binlerce Personel…”

Akasoy, Bursa’daki kamu sağlık kurumlarının başına getirilen birçok bürokratın son derece başarısız olduğunu vurgulayarak, “Başarılı olsalardı Bursa sağlık alanında bu kadar geriye gider miydi acaba?” sorusunu yöneltti. Liyakatın göz ardı edilip, cemaatlar, tarikatlar, sendikalar ve siyaset aracılığıyla yapılan atamaların başarısızlık getirdiğini belirten Akasoy, vatandaşların bu durumdan mağdur olduğunu ifade etti.

“Kimi Gittiği Yeri Memnun Eder, Kimi Terk Ettiği Yeri”

Sağlık emekçilerinin, üst düzey bürokratların görevden alınması halinde kurumlarda bayram havası eseceğini, motivasyonun yükseleceğini ve iş huzurunun sağlanacağını belirten Akasoy, “Bakan bey ayrılırsa siz yöneticiler de yavaş yavaş bi toparlanın artık” diyerek çağrıda bulundu.

“Çalışanlar İllallah Etmiş Vaziyette”

Akasoy, son olarak, kamu sağlık kurumlarındaki başarısız yöneticilerin görevlerinden alınması gerektiğini vurgulayarak, çalışanların bu durumdan illallah ettiğini belirtti. Kurumların başına liyakatsiz atamaların son bulması gerektiğini ifade eden Akasoy, bu konuda herhangi bir tasarrufta bulunulup bulunulmayacağını sorguladı.