Enflasyon Farklarının Ödenmesi

Seyitoğlu, enflasyon farklarının altı ayda bir değil, açıklandığı ay itibarıyla ödenmesi gerektiğini vurguladı. Bu uygulamanın memurların enflasyon karşısında korunması adına kritik olduğunu belirten Seyitoğlu, TÜİK’in enflasyon verilerinin şeffaf ve rasyonel bir şekilde açıklanması gerektiğini söyledi.

 "Memur maaşları, enflasyon karşısında her geçen gün eriyor. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar, maaş zamlarını değersiz hale getiriyor. Bu dengesizliği düzeltmek için enflasyon farkını açıklandığı anda ödemek şart."

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı

Memurların Alım Gücü Düşüyor

Memurların alım gücünün hızla azaldığını ifade eden Seyitoğlu, artan maliyetlerin memurların sosyal hayatını ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Örnek olarak, bir memur ailesinin restoranda yemek yemenin artık lüks hale geldiğini vurguladı.

 "3 kişilik bir ailenin restoranda yemek yemesi 750 ila 1000 TL’ye mal oluyor. Bu şartlar altında, memurlar için sosyal hayat lüks hale gelmiş durumda."

Sendikaların Etkisizliği

Seyitoğlu, memur haklarını savunmada sendikaların yetersiz kaldığını da eleştirdi. Toplu sözleşme masasında memurların haklarının doğru şekilde savunulmadığını belirten Seyitoğlu, yıllardır taleplerin karşılanmadığını ifade etti.

"Toplu sözleşme masasına oturan sendikalar, yıllardır memurun durumunu doğru anlatamıyor. Hakkımız olan zamlar neden alınamıyor?"

Sağlık Çalışanlarına Çağrı

Seyitoğlu, sağlık çalışanlarına ve memurlara harekete geçme çağrısında bulunarak, güçlü sendikal desteğin hakların savunulmasında ne denli önemli olduğunu vurguladı. Üreten ve çalışan sendikaların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Seyitoğlu, memurların haklarının daha etkili savunulabileceğini belirtti.

"Sağlıkçılar, kendi geleceklerini belirleme gücüne sahip. Eğer biz bu mücadeleyi kazanırsak, sadece kendi üyelerimiz değil, tüm memur camiası kazanacak. Harekete geçmek için daha ne bekliyorsunuz?"