SES Bolu Şubesinden Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sert eleştiriler geldi.

“Kullandığınız Dil, Piyasa Dilidir!”

Özkan Üstün, Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklamalarında kullandığı dili eleştirerek, “Sağlık emekçileri, hizmeti sunan insanlar olduğu gibi aynı zamanda sağlık hizmeti alan bireylerdir. Bu açıklamanızda kullandığınız dil, özel hastane patronu Fahrettin Koca döneminden kalma piyasa dilidir” dedi.

Aile Hekimlerine Yönelik Haksız Yaptırımlara Tepki Aile Hekimlerine Yönelik Haksız Yaptırımlara Tepki

“Muayeneler 5 Dakika ile Sınırlı”

Üstün, sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, “Muayene olmak isteyen hastaların, sanal kuyruklarda beklediği ve muayene sırası aldıklarında sadece 5 dakika ile sınırlı muayene yapıldığı bir gerçeklik var. PET taramaları, radyolojik görüntülemeler gibi tetkikler için bir yıla varan randevu süreleri veriliyor. Halktan katkı payları ve ilave ücretler alınıyor. Uzun süre verem, çocuk felci, tetanos ve hepatit B aşılarımız yoktu” şeklinde konuştu.

“İnsanların Hasta Olmasını Önleyecek Çalışmalar Yapılmalı”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na seslenen Üstün, “Açlık ve yoksulluk sınırı arasında ücretle çalışan, yüksek kira nedeniyle 3-4 kişinin aynı evde kalmak zorunda olduğu sağlık emekçileri var. Mobbing, liyakatsiz yöneticilerin baskısı altında, uzun çalışma süreleri ile tükenen sağlık emekçileri gerçeği var. Yeni Sağlık Bakanımızın muayene ve hastane sayıları ile övünmesini değil, insanların hasta olmasını önleyecek çalışmalar yapmasını istiyoruz” dedi.

“Hemşire ve Ebe Sayılarında Durum Vahim”

Üstün, mevcut hemşire ve ebe sayısının yetersizliğine değinerek, “Türkiye’de 2022 yılında 100 bin kişiye düşen ebe ve hemşire sayısı 365, hekim sayısı ise 230’dur. OECD ülkeleri ortalamasına baktığımızda, her 1000 kişi başına düşen hemşire sayısı 2021 yılında 9.2’ye yükselmiştir, ancak Türkiye’de bu sayı 2.4’tür. Hekim sayısında da benzer bir durum söz konusudur” diye belirtti.

“Bakan Olarak Siz Sahada Çalışsanız Ne Olurdu?”

Sağlık Bakanı Memişoğlu’na seslenen Üstün, “Tüm bu gerçekliklerle önce bir insan, sonra bir doktor olarak aktif sahada çalışsaydınız memnuniyet puanlamanız ne olurdu? Bilimsel ve tarafsız anketörlerce memnuniyet anketi yaptırmayı düşünüyor musunuz? Her gün sağlık kurumlarına giden, liyakatsiz yöneticilerin baskısından tükenen sağlık emekçilerinin memnuniyet oranını biz de merak ediyoruz” dedi.

“Emekçiler Olarak Sesimize Kulak Verin!”

Sağlık emekçileri olarak destek talep eden Üstün, “Sağlık sistemimizin ne halkımızı ne de hizmet veren emekçilerin yararına olmadığını biliyoruz. Yeni Sağlık Bakanımızdan halkımızı ve hizmet veren emekçileri düşünüyorlarsa sesimize kulak vermelerini bekliyoruz. Sağlık sistemini hep birlikte tartışalım ve yeni sağlık sisteminin inşası için birlikte çalışalım” diyerek açıklamasını sonlandırdı.