İşten atmalar ve iş yerinde yaşanan sorunlar nedeniyle sağlık işçileri Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

"Yaşasın İşçilerin Birliği" Sloganları

Basın açıklamasında, "Yaşasın işçilerin birliği" ve "Yönetim istifa" sloganları atılarak, hastane yönetimine tepki gösterildi. Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikasına üye işçiler, haksız yere işten çıkarılan arkadaşlarına destek vermek için meydanda toplandıklarını belirtti. İşçiler, "Yıllardır emek veriyoruz ama onlar işten atıyor. Hakkımızı istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Seyitoğlu'ndan Sendikalara Eleştiri: Memurlar İçin Daha Fazlası Yapılmalı Seyitoğlu'ndan Sendikalara Eleştiri: Memurlar İçin Daha Fazlası Yapılmalı

"Mobbing ve Torpil Hastanede Yaygın"

İşten çıkarılan taşıma personeli Bekir Şahin, yaptığı konuşmada 5 yıldır çalıştığı hastanede mobbing ve psikolojik baskıya maruz kaldığını söyledi. Şahin, "Düşük ücretin verildiği hastanede sendikaya üye olmak istedik. Öz Sağlık-İş'e üye olduk. Benim de içinde olduğum bir grup işçinin işine son verildi. Hakkımız bu mudur?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Şahin, hastane yönetiminin işçileri yıldırmak için sürekli çalışma yerlerini değiştirdiğini ve sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını belirtti. "Tazminat vermemek için baskı ve mobbingle istifaya zorlandık. İşi beğenmeyen varsa kapı orada diyorsunuz. İşçinin hiç mi değeri yok? Şehir Hastanesi kimsenin babasının malı değildir. Her işçi özgürce sendikaya üye olabilir hatta sendika kurabilir. Sağlık işçileri köle değildir. Mücadelemiz sürecek" dedi.

Sendikadan Katılım Olmadı

Protesto sırasında dikkat çeken bir diğer nokta ise, Öz Sağlık-İş Sendikasından kimsenin protestoya katılmaması oldu. İşçiler, sendika temsilcilerinin de kendilerine destek olmalarını beklediklerini ifade ederek bu duruma tepki gösterdi. İşçiler, haklarını aramaya ve adalet için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.