İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Şehir Hastanesi'nin 405 hekim, 30 akademisyen, 2 bin 200 sağlık çalışanı ve 1500 şirket personeliyle büyük bir aile olduğunu belirtti. Hastanenin açıldığı ilk yıldan itibaren 10 milyon 700 bin hastaya poliklinik hizmeti sunduğunu açıklayan Bildirici, 300 bin hastaya yatarak, 245 hastaya da ameliyat hizmeti verildiğini vurguladı. Beş yıllık süreçte hastanenin yüzde 85 doluluk oranına ulaştığını ifade etti.
Eskişehir Şehir Hastanesi, 333 bin metrekare kapalı alanıyla kentin en büyük inşaat hacmine sahip yapısıdır. 6 blok ve 1150 yatak kapasitesiyle dikkat çeken hastane, 973 deprem izolatörüyle bölgenin en güvenli binası olarak öne çıkıyor.
Hastanenin 37 ameliyat salonunda 15 farklı branşta hizmet verildiğini belirten Bildirici, özellikle Kalp Merkezi ve koroner anjiyografi ünitesinin 13 bin anjiyografi ve 895'e yakın açık kalp operasyonu gerçekleştirdiğini vurguladı. Yanık merkezi, 8 servis ve 4 yoğun bakım yatağına sahip Şehir Hastanesi, yatan hastaların tedavisini eğitimli uzman hekimler ve hemşirelerden oluşan bir ekip ile sürdürüyor.
Anne ve bebek dostu unvanına sahip
Bildirici, Eskişehir'in doğum sayıları en yüksek olan ve "anne ve bebek dostu" unvanına sahip hastanenin erken doğum ve doğuma bağlı komplikasyonları da yönetebilecek 4. basamak yeni doğan bakım ünitesine sahip olduğunu ifade etti.
2018 yılında hizmete giren Obezite Merkezi’nin 5 yılda 1500 hastaya hizmet verdiğini aktaran Bildirici, “Obezite Merkezi Obezite merkezi sorumlu hekim koordinatör diyetisyen ve psikologtan oluşan ekibiyle hastaların kilo kaybının ve hasta motivasyonu sağlanmasıyla yaşam tarzı değişikliği hedeflenmektedir. Bu kapsamda 5 yılda 1500 hasta faydalanmıştır” dedi.
Özellikli birimleriyle dikkat çekiyor
Bildirici,El Cerrahisi ve Replantasyon Merkez, Kardiyopulmoner Rehabilatasyon Merkezi, Yutma Güçlüğü Rehabilitasyon Merkezi ve Ergoterapi Merkezi ile sağlık üssü konumunda olan Şehir Hastanesi’nin Uyku Merkezi ile de hastaların her türlü uyku bozukluğunun ve uyku apnesi tanı ve tedavisinin gözlem altındaki odalarda takip edildiğini belirtti. 2019 yılında hizmete giren Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Biriminin (YGAP), Türkiye’de açılan 4’üncü adli psikiyatri servisi olduğunu aktaran Bildirici, birimin 8 ayrı serviste toplam 100 yatak kapasitesiyle hizmet verdiğini söyledi. Bildirici, uzman hekim ve hemşire kadrosuna sahip diyaliz ünitesinin 24 cihaz, 7 adet portable taşınabilir cihazla aylık 1400 seansla hizmet verdiğini anlattı.
Kanserle mücadelede destek oluyor
Kemoterapi Merkezi’nin, kanserle mücadelede Eskişehirlilere en yoğun destek veren merkez olduğuna dikkat çeken Bildirici, şunları söyledi: “Kemoterapi ilaçları yarı otomatik güvenlik kabininde eczacı gözetiminde ve aseptik tekniğine uygun olarak hazırlanmaktadır. Kemoterapi Merkezimizde 32 yatak ile ayda 500 seans hizmet vermekteyiz.”
80 yaş üzeri vatandaşlara danışmanlık
Bildirici ayrıca Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin 80 yaş ve üzeri bireylere tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi, muayene ve danışmanlık hizmeti verdiğini söyleyerek, merkezin açıldığı günden bugüne 712 hastaya ulaşarak 200 hastaya ev ziyareti, uzaktan erişim ve muayene hizmeti sunulduğunu ifade etti.