DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli! DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli!

SAHADER, sağlık çalışanlarının yıllardır parçalı ödeme sistemiyle maaş aldığını ve bu durumun çözülmediğini belirtti.

"Parçalı Ödeme Sistemine Son Verilmeli"

SAHADER, Cumhurbaşkanı tarafından yıllar önce dile getirilen "sabit ve ana maaş tek olacak" söylemine rağmen, bu konuda halen bir ilerleme kaydedilmediğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının ana maaşlarının dışında, emekliliğe yansıyan herhangi bir ek ödeme almadığını belirten dernek, bu durumun sağlık personelini maddi açıdan zor durumda bıraktığını ifade etti.

"Revizyon İhtiyacı Ekmek ve Su Gibi Gerekli"

Dernek, Bakan Memişoğlu’nun ek ödemeler konusunda "revizyon yok" şeklindeki açıklamasını da eleştirdi. Yüzbinlerce sağlık çalışanının, 0.32 ve 0.16 katsayılarına mahkum edildiğini belirten SAHADER, ek ödemelerde yapılacak bir revizyonun sağlık çalışanları için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

"Yargı Kararlarına Uygun Hareket Edilmeli"

SAHADER ayrıca, yargı tarafından iptal edilen ek ödeme yönetmeliğinin yeniden yürürlüğe konulmasını da eleştirerek, bu tür adımların sorumluluktan kaçış olmadığını vurguladı. 

Dernek, yoksulluk sınırının üzerinde temel maaş elde edilinceye kadar, daha adil ve hakkaniyetli bir ödeme modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

SAHADER, sağlık çalışanlarının maddi koşullarının iyileştirilmesi ve daha adil bir maaş sistemi oluşturulması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.