Sağlık teknikeri kadrosunda görevli personeller ocak zamlı maaşları ve sabit ek ödemelerini merak ediyor. Haber merkezimizde 2024 Zamlı Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar? Sağlık Teknikeri Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Nasıl Sağlık Teknikeri Olunur? Gibi merak edilen sorulara cevap verdik.

Sağlık Teknikeri Nedir?

Sağlık teknikerleri Bakanlığa bağlı sağlık tesislerinin tamamında görev alabilen, esas sağlık bilgi ve becerisiyle donanımlı, nitelikli sağlık personelidir. Sağlık teknikerleri bunların yanında sorumluluk olarak evrak hazırlığı ile cihaz bilgisi gibi donanımsal alanlarda görev verilebilen personellerdir.

Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar? Sağlık Teknikeri Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Sağlık teknikerleri başlıca görev ve sorumlulukları;

Akşam 8 İle Gece 2 Arasında Çalışan Memura Harcırah Ödenir Mi? Akşam 8 İle Gece 2 Arasında Çalışan Memura Harcırah Ödenir Mi?

  1. Muayene ya da yatış gibi işlemler için uygun poliklinik ya da birimlere hastayı yönlendirme görevini yapar.
  2. Genellikle hekim direktifi doğrultusunda yürüme veya bir şekilde hareket ettirilmesi istenen hastaya yardımcı olur.
  3. Sorumlu olduğu alanın düzen ve tertibini sağlar
  4. Hekimin görev tanımına göre verdiği iş ve işlemleri ifa eder.
  5. Diğer sağlık personellerinde olduğu gibi İş güveliği biriminin yaptığı talimatları yerine getirir.
  6. Hasta karşılama, hasta muayene gibi işlemlerin koordinasyonunu başlatır.
  7. Biriminde görevli arkadaşlarıyla uyum içinde çalışır.
  8. Kullanılan demirbaş ve tıbbi eşya ve malzemelerin bakımını ve güvenliğini yapar.

Sağlık Teknikeri Olmak için Üniversite Şart mı? Hangi Bölüm Okunmalı?

Üniversitelerin Sağlık Meslek Yüksekokullarında bulunan Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve İlk Bakım, İlk ve Acil Yardım, Eczane Teknikerliği, Anestezi Teknikerliği, Anestezi, Cerrahi Teknikerliği, Ameliyathane Teknikerliği gibi ön lisans programlarından mezun olanlar sağlık teknikeri olarak görev alabilmektedir.

Sağlık Teknikeri Nasıl Olunur?

Sağlık teknikerliği için ÖSS’nin her yıl düzenlediği YTY sınavından kılavuzda istenen puanı almak gerekmektedir. Sağlık teknikerliği için tercih de bulunulabilecek bölümler 2 yıllık Önlisans bölümleri olup, Bunlar; Paramedik, diş protez, ağız diş sağlığı, ambulans ve ilk bakım, ilk ve acil yardım, eczane teknikerliği, radyoloji, anestezi, ameliyathane teknikerliği gibi 2 yıllık eğitim veren bölümlerin diplomasına haiz olmak gerekmektedir.

2022 Sağlık Teknikeri Maaşları

Sağlık teknikerleri memuriyete başladıklarında derece kademe olarak 10/2’den başlarlar. İlerleyen yıllarda memur derece kademe mevzuatına göre ¼’ü derecesine kadar işlemleri devam eder. Sağlık personellerine uygulanan görev yapılan yerin sosyo-ekonomik durumuna göre verilen ek özel hizmet tazminatı ve sosyal denge tazminatı sağlık teknikeri kadrosunda bulunanlara da verilmektedir. Yine her sağlık personelinde olduğu gibi performansa dayalı ek ödeme de almakta ancak görev yapılan hastaneden hastaneye ödenen döner sermaye tutarında değişiklik görülebilmektedir.

Sağlık Teknikerleri Zamlı Maaşları

Sağlık Bakanlığı yeni göreve başlayan bir sağlık teknikeri 4.800 TL Maaş, 2.415,00 TL ‘de sabit ek ödeme alarak toplamda 7.215 TL maaş almaktadır. Bunun yanında mesleğinde 25 yılı doldurmuş bir sağlık teknikeri 5.516,00 TL maaş, 3.086,67 TL sabit ek ödeme alarak toplamda 8.602 TL ücret almaktadır. Yukarıda da değindiğimiz üzere bu ödeme kalemlerinin haricinde görev yapılan hastanenin döner sermaye durumuna göre ek olarak performans ödemesi de yapılmaktadır. Ancak ücret her hastane de farklılık göstermektedir. Diğer sağlık personellerinin sabit ek ödeme tablolarını incelemek için "Sağlık Personeli Zamlı Sabit Ek Ödeme Tutarları | 2022 Ocak" başlıklı haberimize tıklayabilirsiniz.