Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görevli sözleşmeli personelin de tedbir ödemesi alması talebi, 9. Yargı Paketi kapsamında kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tedbir Ödemesinde Eşitlik Sağlandı

7531 sayılı Kanun’a göre, tedbir kararı kapsamında mahkemelere görevlendirilen sözleşmeli sosyal çalışma görevlileri, kadrolu personel ile aynı esaslara göre tedbir ödemesi alabilecek. Daha önce sadece kadrolu personelin yararlanabildiği bu ödeme, artık sözleşmeli personel için de geçerli olacak.

Ordu’da Aile Sağlığı Hemşiresine Verilen Kınama Cezası İptal Edildi Ordu’da Aile Sağlığı Hemşiresine Verilen Kınama Cezası İptal Edildi

Sağlık-Sen’den Kararlı Mücadele

Sağlık-Sen, sözleşmeli personelin tedbir ödemesinden mahrum kalmasının haksızlık olduğunu vurgulayarak, 7. Toplu Sözleşme, Kurum İdari Kurulu (KİK) ve Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) gibi platformlarda bu talebi sürekli gündemde tuttu. Uzun süren bu kararlı mücadelenin sonunda talep karşılık buldu.

9. Yargı Paketi ile Yasal Düzenleme

9. Yargı Paketi’nde yer alan düzenleme, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemelere görevlendirilen sözleşmeli sosyal çalışma görevlilerine tedbir ödemesi yapılmasını öngörüyor. Bu adım, sosyal hizmet alanında çalışan sözleşmeli personel için önemli bir eşitlik sağlıyor.

Haksızlık Ortadan Kaldırıldı

Daha önce kadrolu ve sözleşmeli çalışanlar arasındaki ödeme farkını eleştiren Sağlık-Sen, bu düzenlemenin, sosyal çalışma görevlilerinin motivasyonunu artıracağını belirtti. Sağlık-Sen, hak mücadelesindeki kararlılığıyla dikkat çekerken, bu kazanımın önemli bir eşitlik adımı olduğunu vurguladı.