Bazı unvanlara yönelik ilave maaş artışı iddialarına tepki gösteren Yalçın, düzenlemenin tüm kamu görevlilerini kapsaması gerektiğini vurguladı.

Birlik Sağlık Sen’den Mobbing Uyarısı: 'Fiziksel Şiddetin Yanı Sıra Psikolojik Taciz de Artıyor' Birlik Sağlık Sen’den Mobbing Uyarısı: 'Fiziksel Şiddetin Yanı Sıra Psikolojik Taciz de Artıyor'

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Yalçın, toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen’in kariyer ve taşra uzmanları, üniversite daire başkanları, müdür yardımcıları, ilçe ve şube müdürleri, mühendisler, teknik ve akademik personel dahil pek çok unvan için zam teklifi sunduğunu hatırlattı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu tekliflere mesafeli yaklaştığını dile getirdi.

“Zamlar Adil ve Kapsayıcı Olmalı”

Genel Başkan Yalçın, “Kamu görevlilerimizin geneline hitap edecek bir maaş düzenlemesi bekliyoruz. Yalnızca bazı unvanlara yapılacak artışlar, sahada çalışanların beklentilerini karşılamıyor. Zam, sosyal taraflara danışılarak, hakkaniyetli biçimde, kademeli olarak tüm kamu çalışanlarını kapsamalı” dedi.

Sosyal Taraflar Süreç Dışında Bırakılmamalı

Yalçın, sosyal tarafların karar süreçlerinden dışlanmasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Toplu sözleşme masasında kaynak yok, bütçe kısıtlı denilerek reddedilen teklifler, daha sonra sosyal taraflar devre dışı bırakılarak parça parça hayata geçiriliyor. Bu yaklaşım kamu çalışanlarında memnuniyet değil, kırgınlık yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Gündemdeki Beklentiler Hatırlatıldı

Memur-Sen’in taleplerini bir kez daha yineleyen Yalçın, Mühendislik Meslek Kanunu, 1. dereceye 3600 ek gösterge, kira yardımı, bayram ikramiyesi, refah payı, koruyucu giyim yardımı, seyyanen ödemenin emekliliğe yansıtılması, YHS’nin GİH’e geçirilmesi gibi başlıklarda somut adımlar atılması gerektiğini belirtti.

“Genel Memnuniyet Sağlanmalı”

TBMM’deki teklifin kamu görevlileri arasında ayrım yaratmaması gerektiğini söyleyen Yalçın, “Bu düzenleme fırsata çevrilmeli, kamu çalışanlarının tamamını kapsayan adil artışlar yapılmalı. Beklentimiz, çalışma barışını güçlendirecek, genel memnuniyet sağlayacak düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesidir” dedi.