Sağlık-Sen, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve kurul üyelerine yönelik hazırladığı kapsamlı sunumda, hekiminden hemşiresine, paramediğinden teknikerine kadar tüm sağlık profesyonellerinin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Sunumda özellikle sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesi, nöbet ücretlerinin artırılması ve karşılıklı yer değişikliği hakkının getirilmesi gibi taleplere yer verildi.

Sunuma, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken ve Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım katıldı. Heyet, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’na sağlık çalışanlarının haklarına ilişkin kapsamlı bir sunum yaparak taleplerini iletti.

 Sağlık Çalışanlarının Talepleri Neler?

Sunumda ön plana çıkan talepler arasında, Sağlık Bakanlığı'nda 3+1 sözleşmeli olarak çalışan sağlık personeline karşılıklı yer değişikliği hakkının verilmesi, nöbet ücretlerinin ekonomik koşullara göre yeniden düzenlenmesi ve sağlık çalışanlarına muayene önceliği sağlanması gibi başlıklar yer aldı. Ayrıca, sağlık çalışanlarının kıyafetlerinin özel görev kıyafeti statüsünde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Hekim Birliği: ‘Sağlıkta Şiddet Uygulayanlar da Kara Listeye Alınmalı’ Hekim Birliği: ‘Sağlıkta Şiddet Uygulayanlar da Kara Listeye Alınmalı’

Gece çalışan sağlık personeli için tazminat talepleri de gündeme getirildi. Gece nöbeti tutan sağlık çalışanlarının sosyal yaşamlarına ve psikolojilerine olumsuz etkiler dikkate alınarak, bu personelin maaşlarına gece mesaisi için yüzde 50 oranında zam yapılması gerektiği belirtildi.

Fggu

Sağlık Sisteminde Yapılması Gereken Diğer Düzenlemeler

Sağlık-Sen’in sunduğu raporda, taban ödemelerin artırılması, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşme tavan ücretlerinin yükseltilmesi, teşvik ve ek ödemelerin artırılması gibi konular da gündeme getirildi. Özellikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının teşvik ödemelerinde yüzde 100 oranında artış yapılması talep edildi. Bununla birlikte emeklilikte ödenen maaşların artırılması gerektiği de vurgulandı.

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ve taleplerini tüm yönleriyle ele alan Sağlık-Sen, bu sorunların çözülmesi için Cumhurbaşkanlığı'ndan destek beklediklerini ifade etti.