Köksal, sabit gelirli çalışanlar ve emeklilerin artan yaşam maliyetleriyle mücadele ettiğini vurgulayarak, yetkilileri denetime çağırdı.

"Okullar Açılıyor, Kırtasiye Masrafları El Yakıyor"

Köksal, açıklamasında, "Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın güzel bir yaz tatilinin ardından okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Ancak yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle sabit gelirli aileler, özellikle memurlar ve emekliler, geçim mücadelesi veriyor. Okul alışverişleri başladı ve son üç gün içinde yirmiye yakın telefon ve onlarca mesaj aldım. İlimizdeki özel okulların kırtasiye masrafları 45 bin TL ile 70 bin TL arasında değişiyor. 50 bin TL kırtasiye masrafı nedir? Üstelik bu fiyatlar şehirdeki kırtasiye işletmecileriyle işbirliği içinde belirleniyor" dedi.

"Bu Soyguna Kim Dur Diyecek?"

DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli! DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli!

Köksal, konuşmasına devam ederek, "Adrese teslim kıyafet, tek fiyat kırtasiye... Bu soyguna kim dur diyecek? Kulağının üstüne yatan bürokratları göreve davet ediyoruz. Geçim derdinin en zor olduğu bu dönemde, göz göre göre yapılan bu soyguna müdahale edilmelidir. Üç özel okul denetimi ile ne dediğimiz ortaya çıkacaktır. Sabit gelirli çalışanlar ve emekliler için bir iyilik yapın ve denetime çıkın" ifadelerini kullandı.

Yetkililere Göreve Çağrı

Köksal, Eskişehir Sağlık Sen Şubesi olarak sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdiklerini belirterek, "Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi yetkililerini göreve davet ediyoruz" dedi. Bu çağrıyla birlikte, artan kırtasiye masrafları konusunda daha fazla denetim yapılması gerektiğini vurguladı.