Tek Kalem Maaş Talepleri Artıyor

Birlik Sağlık Sen, yıllardır dile getirdiği "tek kalem maaş" talebinde ısrarcı. Ancak çalışanlar tek bir maaş kaleminde ödeme yapılmasını talep ettikçe, maaş ödemeleri daha da karmaşık hale geliyor. Maaş, sabit ödeme, teşvik ödemesi ve nöbet ücreti gibi birçok kalemde yapılan ödemelerin tek bir kalemde toplanması ve emekliliğe yansıtılması gerektiği talep ediliyor.

Emeklilik Endişesi Yaşanıyor

Çalışırken aldığı maaşın yaklaşık yarısını emeklilikte alamayan sağlık çalışanları, geçim sıkıntısı yaşama endişesiyle emeklilik kararını ertelemek zorunda kalıyorlar. Bu durum, sağlık çalışanlarının gelecek planlamalarını da olumsuz etkiliyor.

Hekimlerden TUS Sonuçlarına İlişkin Tepki: ‘Puan Kesintileri Hatalı Olabilir’ Hekimlerden TUS Sonuçlarına İlişkin Tepki: ‘Puan Kesintileri Hatalı Olabilir’

Ödemelerin Gecikmesi Hukuka Aykırı

Teşvik ödemelerinin ne zaman yapılacağının belirsiz olması, hukuki açıdan da sorun teşkil ediyor. Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yer alan mülkiyet hakkı çerçevesinde, belirlilik ve öngörülebilirlik ilkelerine aykırı olan bu durum, sağlık çalışanlarının haklarını ihlal ediyor.

Birlik Sağlık Sen, ödemelerin bir an önce yapılması ve memurların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurguluyor. Sağlık çalışanları, hak ettikleri ödemeleri zamanında alarak, işlerine daha yüksek bir motivasyonla devam etmek istiyor.