Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, il sağlık müdürlüklerinin mesai planlamalarında keyfi uygulamalar yaparak sağlık çalışanları arasında haksızlık yarattığını vurguladı.

Uğur, "Bazı sağlık çalışanlarına hiç mesai yazılmıyor, bazılarına ise aşırı mesai yaptırılıyor. Bu keyfi görevlendirmeler, hep aynı kişilerin yoğun çalışmasına yol açıyor ve bu da kazalara sebep olabiliyor. Bu tür haksız uygulamaların durdurulması talebiyle yapılan görüşmeler ve başvurular sonuçsuz kalmış, Başhekimlik tarafından 'Mesai muhabbetlerinizle meşgul olmak istemiyorum' şeklinde bir yanıt verilmiştir" dedi.

Memurlar Emekli Olamıyor! Memurlar Emekli Olamıyor!

Adaletsiz Mesai Düzenlemeleri

Derya Uğur, açıklamasında, sağlık çalışanları arasında kayırmacı uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirtti. Uğur, "Anayasa, devletin tüm kurumlarına eşitlik ilkesi doğrultusunda çalışma barışını sağlama görevi vermiştir. Ancak bu görev yerine getirilmediğinde, çalışanlar arasında huzursuzluk ve adaletsizlik doğmaktadır. Engelli çalışanlar için özel çalışma koşulları oluşturulmalı ve her personel liyakat esasına göre görevlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Sağlık Çalışanlarının Güvenliği Tehlikede

Uğur, keyfi uygulamaların sağlık çalışanlarının güvenliğini tehlikeye attığını ve bu tür haksızlıklara bir an önce son verilmesi gerektiğini vurguladı. "Sağlık emekçilerimizin ve yurttaşlarımızın canı bu kadar ucuz olmamalıdır. Yapılan haksız ve keyfi uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir," diye ekledi.