Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından yapılan açıklamada, olayın ardından Kesen’in Öztürk’ten şikayetçi olduğu bildirildi.

Olayın Ayrıntıları

Edinilen bilgilere göre,hemşire Ahmet Kesen 20 Eylül günü saat 14.00 sularında sağlık merkezinin bahçesinde otururken, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Personel Şube Şefi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk yanına geldi. İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından Öztürk, Kesen'e fiziki saldırı girişiminde bulundu ve küfür etti. Araya girenlerin müdahalesiyle olay yatıştırıldı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı: ‘İl Sağlık Müdürü Ataması Liyakata Dayanıyor’ Sağlık-Sen Şube Başkanı: ‘İl Sağlık Müdürü Ataması Liyakata Dayanıyor’

SES: Hukuki Sürecin Takipçisi Olacağız

SES Adana Şube Eş Başkanı Belgin Işık, hemşire Kesen’in yanında olduklarını ve hukuki sürecin yakın takipçisi olacaklarını belirtti. Işık, açıklamasında "Yandaşlıktan güç alan liyakatsiz yöneticilerin sağlık çalışanlarına yönelik baskı, mobbing ve şiddet uygulamalarına karşı duracağız" dedi. Bu tür olayların iş barışını bozduğunu ve nitelikli sağlık hizmeti sunumunu engellediğini ifade etti.

Liyakatsiz Yöneticilerin Sorunları Büyüyor

Işık, liyakatsiz yöneticilerin sağlık sektöründeki olumsuz etkilerine değinerek, yandaşlıkla elde edilen yönetici pozisyonlarının sağlık emekçileri üzerinde baskı ve mobbing gibi olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirtti. Bu durumun, iş huzurunu zedelediğini ve sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı.