Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin sunduğu sağlık hizmetlerini rakamlarla açıkladı.

Sağlık Personeli Takla Atan Araçtan Yaralı Kurtarıldı Sağlık Personeli Takla Atan Araçtan Yaralı Kurtarıldı

1 Milyondan Fazla Hasta Sağlık Hizmeti Aldı

Gaziantep Şehir Hastanesi, 7,5 ayda 1 milyon 100 bin hastaya sağlık hizmeti sundu. Bakan Koca, bu süreçte 25 bin hastanın hastanede yatarak tedavi gördüğünü, 300 binin üzerinde hastanın acil servis hizmetlerinden faydalandığını belirtti. Ayrıca, hastanede 35 bin cerrahi müdahale gerçekleştirildi.

Kalp Merkezi ve Perinatoloji Başarıları

Hastanenin kalp merkezi de yoğun bir tempoda çalışarak 10 binin üzerinde işlem gerçekleştirdi. Perinatoloji merkezi ise 700 hastaya umut oldu ve toplamda 4 bin sağlıklı bebek dünyaya geldi.

Son Teknolojiyle Donatılmış Sağlık Birimleri

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde son teknoloji ile donatılmış birçok birim hizmet veriyor. Hiperbarik, Getat Merkezi, Yanık Ünitesi, Nükleer Tıp, Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi, İnme Merkezi ve Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi bu kapsamda öne çıkan birimler arasında yer alıyor. Ayrıca, hastanede Tomoterapi, Brakiterapi cihazları ve Radyasyon Onkolojisi Merkezi de hizmet sunuyor.

Kalp Damar ve Faz 1 Araştırma Merkezleri Hizmete Devam Ediyor

Hastanede, Kalp Damar Merkezi ile Faz 1 Araştırma Merkezi de en son teknolojiyle donatılmış olarak hastalara hizmet veriyor. Sağlık Bakanı Koca, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bu altyapı ve sağlık hizmetleriyle bölge halkına büyük katkı sağladığını vurguladı.