Devlet Hastanesi Başhekimi'nden İl Sağlık Müdürü'ne Anlamlı Ziyaret! Devlet Hastanesi Başhekimi'nden İl Sağlık Müdürü'ne Anlamlı Ziyaret!

Kocaeli’deki hastanelerde doktor randevusu bulmak, son yıllarda büyük bir sorun haline gelmişti. Pek çok hasta, özellikle Alo 182 çağrı merkezinden randevu almakta zorlanıyordu. 

Randevu Krizine Online Çözüm

Aylar sonrasına verilen randevular, hastaların sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştırıyordu. Bu durumu çözmek amacıyla Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz Mayıs ayında yeni bir online randevu sistemi başlattı.

Onaylı Randevu Sistemi

Yeni sistemde, poliklinik hizmetleri için randevudan bir gün önce saat 20.00’a kadar “randevuya katılacağım” onayının verilmesi gerekiyor. Kanser hastaları ve 65 yaş üstü vatandaşlar hariç, herkesin uyması zorunlu olan bu uygulama ile katılamayacak randevuların zamanında iptal edilmesi sağlanıyor. Böylece boşalan randevular, bekleyen hastalara hemen aktarılıyor.

Kocaeli’de Sistem Nasıl İşliyor?

Kocaeli Şehir Hastanesi ve diğer devlet hastanelerindeki randevu düzenlemeleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, yeni sistemin sorunsuz işlediğini ve bekleme sürelerini kısalttığını vurguladı. Pehlevan,

Hastanelerimizdeki randevu kapasitesi arttı. Daha çok kişi randevu alabilecek düzeye geldi. Gelmeyenler bloke oluyor. Bütün doktor arkadaşlarımızın azami şekilde randevu açmalarını sağladık. Biz de sıkı takip ediyoruz. Gelmeyenler zaten sistem engelli olduğu için 15 gün boyunca randevu alamıyorlar. Bunun yanı sıra ayakta da ciddi anlamda tedavi hizmeti alınmaya başlandı

dedi.

Gelecekte Daha İyi Hizmet

Pehlivan, sistemin gelecekte daha da iyileştirileceğini belirtti ve ekledi: “Ayrıca isteyen hekimler de mesai dışı hasta bakabiliyor. Biz de bunu Kurban Bayramı’ndan sonra daha teşvik edeceğiz.”