Korkmaz, sağlık çalışanlarının haklarının çiğnendiğini ve il içi tayinlerin keyfi bir şekilde yapıldığını belirtti.

İl İçi Tayinlerde Haksızlık ve Keyfi Davranışlar

Korkmaz, mayıs ayında gerçekleştirilen il içi atamalarda adrese teslim tayinlerin yapıldığını ve tayin hakkı olan kişilerin özel şartlarla saf dışı bırakıldığını vurguladı. “Ağız ve Diş Hastanesinde ihtiyaç olduğu halde, 45/A’lı olarak görevine devam eden bir röntgen teknisyeninin Geyve Devlet Hastanesine tayin edilmesi, il içi tayinlerdeki haksızlıkları gözler önüne seriyor.

Eğer 45/A’lılara bu hak verildiyse, tüm herkes başvursun. Tayin hakkı olanların bile tayin taleplerinin engellenmesi, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor,” dedi.

Mevzuatın İşlemediği İddiası

Korkmaz, Sakarya’da sağlık alanında yaşanan sorunların, devletin kanun ve mevzuatlarının uygulanmadığını gösterdiğini belirtti. “Devletin tüm kanun ve nizamını yok sayan uygulamalar var.

Eğer Sakarya’da kanunlar hükümsüzse, Türkiye Cumhuriyeti’nin mevzuatı işlemiyorsa, bu durum ilan edilmeli ve herkes kafasına göre hareket edebilmelidir,” diye konuştu.

Ankara’ya Çağrı

Sakarya’daki hukuksuzlukların boyutunun, Ankara’dan müdahale gerektirecek seviyeye ulaştığını ifade eden Korkmaz, “Böyle bir kanunsuzluk düzeni nasıl hakim olabilir? Bu düzenin hesap vermesi ve düzeltilmesi devlet yetkililerimizin sorumluluğundadır. İşin uyarı seviyesi çoktan geçilmiştir,” dedi.

DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli! DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli!

Hesap Sorulmalı

Son olarak, Korkmaz, “Tuzu kokutanlardan ve Sakarya’da sağlık çalışma alanını kendi at çiftliklerine çevirenlerden mutlaka hesap sorulmalıdır,” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, Sakarya’daki sağlık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, yetkilileri göreve davet etti.