Köksal, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek yöneticilerin sağlık personeline yaklaşımını eleştirdi.

Önder Kahveci: ‘Tasarruf Genelgesi Fayda Getirmedi, Zarar Getirdi’ Önder Kahveci: ‘Tasarruf Genelgesi Fayda Getirmedi, Zarar Getirdi’

"Toplantının Kararına Tepki"

Köksal, her ay düzenli olarak Eskişehir Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen İl ASKOM toplantısının, acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve kurumlar arası uyumu sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Bu ayki toplantıda alınan bir karara karşı çıkan Köksal, "Sayın Başhekim’in hasta tesliminde hasta yakınlarını rahatsız etmeyin bakış açısı, onlarca sağlık çalışanının yaşadığı sorunlar göz ardı edilerek alındı. İdarecilerimizin sağlık personeline verdiği değer maalesef bu kadar." dedi.

"Sağlık Çalışanlarının Sorunları Görmezden Geliniyor"

Köksal, sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara değinerek, "Peki, intihar eden 25 yaşındaki sağlık personeli Eskişehir’deydi, arkasını arayan oldu mu? Çalışan memnuniyetinin neden düşük olduğunu ve idarecilerin sağlık çalışanlarıyla aynı dünyada yaşayıp yaşamadığını Sayın Bakanımıza soruyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sağlık Çalışanlarına Değer Verilmeli"

Sağlık-Sen Şube Başkanı, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, yönetim kadrolarının bu sorunlara daha duyarlı yaklaşması gerektiğini vurguladı.