Memişoğlu, "Türkiye, sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra sağlık bilgisini üretmek ve bu konuda dünyanın lider ülkesi olmak hedefindedir" dedi.

Fahrettin Koca'nın Veda Konuşması

Fahrettin Koca, yaptığı konuşmada 10 Temmuz 2018'de devraldığı bakanlık görevinde Elazığ depremi, pandemi süreci ve Kahramanmaraş depremleri gibi büyük sınavlar verdiklerini ve bu süreçlerde başarılı olduklarını belirtti. Koca, "2018 yılında bir emanet devraldım ve emaneti bugün devrediyorum. Ülkemizin aşı konusunda, dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak olan yeni Hıfzıssıhha projesini ulaştığı noktada size devrediyorum. Hedef, 2028 yılında bağışıklama programımızdaki tüm aşıları yerli olarak üretebilmektir. Türkiye olarak bunu başarabileceğimize kuşku yok" dedi.

Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Koca,

"Sancaktepe'de yapılması planlanan Hücre ve Gen Terapisi Hastanesi projemizin hayat bulması milletimizin büyük bir beklentisidir. İlaç ve tıbbi cihazların yerlileştirilmesi projesi, sağlık sisteminin hayati ihtiyaçlarından birine cevap verecek. Yerli solunum cihazı, yerli aşı ve yerli tanı kiti üretimleri gerçekleşti. Sürekli glikoz ölçüm sensörlerinin üretimi son aşamaya geldi. Bu projeleri gönül rahatlığı ile size devrediyorum"

ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Kahramanmaraş’a İlk Ziyaret! Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Kahramanmaraş’a İlk Ziyaret!

Koca, randevu sorununu önlemek için hayata geçirilen Onaylı Randevu Sistemi ile ilk bir ay içinde randevu taleplerinin yüzde 97'sinin aynı gün karşılandığını kaydetti.

Kemal Memişoğlu'nun İlk Açıklamaları

Görevine başlayan yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise Türkiye'nin son 22 yılda sağlık alanında büyük bir gelişim ve devrim niteliğinde birçok başarıya imza attığını belirtti. Memişoğlu,

"Özellikle covid gibi dünyayı sarsan ve çoğu gelişmiş ülkede bile başarısızlıkla yönetilen covidi en iyi şekilde yönetmesi, sağlık hizmetinin sunumunda başarısını 20 yıldır AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki dönüşümle ve sağlık çalışanlarının özverisi, bilgisi, yeteneği ve altyapısının kuvvetli olmasıyla sonuçlandırdı. Özellikle hizmet konusunda özveri ile çalışan bütün sağlık çalışanı arkadaşlarıma minnetlerimi arz etmek istiyorum"

dedi.

Memişoğlu, hasta ve çalışan memnuniyetinin öncelikleri arasında olduğunu ve bu memnuniyeti daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. "Özellikle hastalanmadan koruyucu sağlık hizmetlerini ve temel sağlık hizmetlerini önceleyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Türkiye bugün sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkeleri haline gelmiş durumda. Sağlık turizmindeki gelişmeyle de dünyanın her tarafından insanlar buraya hizmet almaya, sağlığını bulmaya geliyor. Türkiye, sağlık bilgisini ve teknolojisini üretmek, bu konuda dünyanın lider ülkesi olmak hedefindedir" açıklamasında bulundu.