Bakanlıkta üst düzey bürokratlardan 4 genel müdür ve 3 genel müdür yardımcısının yeri değişti. Alt kadrolarda da değişikliklerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Yeni Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte teşkilat şemasında güncelleme devam ediyor...

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Disiplin İşlemleri Daire Başkanlığında görev değişikliği yapıldı. Buna göre Disiplin İşlemleri Daire Başkanı Ömer Ceylan, görevden alındı ve yerine Mehmet Akbayır getirildi.

Ömer Ceylan ise Bakanlık bünyesine müfettiş olarak atandığı bildirildi.

Taşra teşkilatındaki olası atamalar da yakında gerçekleşecek gibi görünüyor.

Sağlık Kulislerinde Neler Konuşuluyor?

Köşe Yazarı Lal Akasoy, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım’ın Ankara’ya, Sağlık Bakanlığı’na gittiğini paylaştı. Ancak aldığı duyumlara göre işlerin pek yolunda gitmediğini, Sağlık Müdürü Dr. Yıldırım’ın, ne Bakan Bey ne de genel müdürlerden biriyle görüşebilmediğini okuyucularına katardı.

Sağlık Müdürüünün Sadece bir genel müdür yardımcısıyla görüşüp Bursa’ya geri döndüğünü aktaran Akasoy, “Üstelik yanında 2-3 saha koordinatörüyle birlikte “Başka illere destek olmak” amacıyla gitmiş.” Şeklinde paylaştı.

Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın Geri Dönüşü

Sağlık kulislerinde eski Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın adı sıkça anılıyor. Dr. Yavuzyılmaz, Prof. Dr. Memişoğlu’nun hem hemşehrisi hem de yakın arkadaşı olduğu için, bakanlıkta ya da büyük bir ilin sağlık müdürü olarak görevlendirilebileceği konuşuluyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü için adı geçen Yavuzyılmaz’ın yakın çevresine, “Benim hiçbir beklentim yok! Her şey bakanımızın tasarrufunda… O ne derse o!” dediği ifade ediliyor.

Dr. Orkun Yıldırım’ın Durumu

Dr. Orkun Yıldırım’ın hem bazı siyasilere hem de üst düzey bürokratlara görevi bırakmak istediğini söylediği belirtiliyor. Ancak bu kişilerin Yıldırım’a “Birini bulana kadar bekle!” dediği konuşuluyor. Bu bilgiler henüz kulis bilgisi olarak değerlendiriliyor, ancak “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” atasözünü de unutmamak gerekiyor.

Devlet Hastanesi Başhekimi Karaaslan, Tıp Merkezine Başhekimi Olarak Atandı Devlet Hastanesi Başhekimi Karaaslan, Tıp Merkezine Başhekimi Olarak Atandı

Dr. Yavuzyılmaz’ın Atanması Durumunda Beklenen Değişiklikler

Dr. Fevzi Yavuzyılmaz Bursa’ya İl Sağlık Müdürü olarak atanırsa, hem bazı başkan ve yardımcıları, hem başhekimlik hem de idari kadrolarda ciddi değişiklikler gündeme gelebilir.