Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Görevden Alındı! Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Görevden Alındı!

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nde önemli atamalar gerçekleşti. Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü, Genel Müdürlüğe yeniden atanırken, M. Şakir Toprak ve Dr. Özgür Sezer Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

M. Şakir Toprak Kimdir?

M Sakir Toprak

M. Şakir Toprak, 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. 2000-2005 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2006-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı’nda mühendis olarak görev yapan Toprak, 2012-2016 yılları arasında Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünde Yönetim Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak görev aldı.

2016-2024 yılları arasında İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ile Varlık Yönetimi Bilişim Sistemleri Dairesi Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2024 yılı Temmuz ayından itibaren Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Toprak, evli ve iki çocuk babasıdır.

Dr. Özgür Sezer Kimdir?

Dr Ozgur Sezer Kimdir

Dr. Özgür Sezer, orta ve lise eğitimini Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde lisans eğitimini bitirdi. Hacettepe Üniversitesi’nde Sağlık Ekonomisi ve Farmakoekonomi yüksek lisans programını tamamladı.

Mecburi hizmet görevini Kastamonu Çatalzeytin Devlet Hastanesinde yapan Dr. Sezer, 2009-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı’nda Kastamonu ilinde acil servis hekimliği, 112 koordine komuta merkezi hekimliği, başhekimlik ve aile hekimliği görevlerinde bulundu. 2012 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne geçerek, burada hekimlik, şube müdürlüğü ve genel müdür danışmanlığı yaptı.

Bu süre zarfında sağlık ekonomisi, sağlıkta kaynak yönetimi, risk yönetimi, veri madenciliği ve karar destek sistemleri üzerine çalışmalar yürüttü.

2019 yılında Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünde Veri Yönetimi Dairesi Başkanı olarak göreve başlayan Dr. Sezer, 2024 yılına kadar Vatandaş Uygulamaları Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 2019-2024 yılları arasında e-Nabız Uygulaması, Reçetem Sistemi, SİNA, MİZ ve e-Rapor gibi birçok önemli projenin başında Daire Başkanı olarak yer aldı. 2024 yılı Temmuz ayından itibaren Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Dr. Sezer, evli ve iki çocuk babasıdır.