Sağlık örgütleri, artan şiddet vakalarına karşı "Artık sabrımız kalmadı" diyerek, Bakan Memişoğlu'na önlemlerin artırılması konusunda çağrıda bulundu.

Hekim Birliği Sendikası'ndan Açıklama

Hekim Birliği Sendikası, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada,

"Sağlık Bakanı Memişoğlu 'Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti için var gücümüzle çalışacağız' dedi. Sayın Bakanın 'En büyük amacımız, önce hasta memnuniyeti, sonra çalışan memnuniyeti' açıklaması bizleri sarsmış olsa da, yeni açıklaması biraz da olsa önemsendiğimizi hissettirdi. Ancak sadece bu hafta 5 meslektaşımız barbarca şiddete maruz kaldı. Hekimlere yönelik şiddetin bir an önce bitirilmesi gerekirken, her hafta farklı bir şiddet olayıyla yüreğimiz sarsılıyor. Bu vesileyle tekrar iletmek istiyoruz; hekimlerimize yönelik şiddete karşı bir an önce somut adımlar atılsın, mevcut çözümlerin yeterli olmadığı ortada,"

ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun Açıklamaları

Bakan Memişoğlu, bir etkinlikte yaptığı açıklamada, "Daha iyi bir sağlık sistemimiz, hizmet sunumumuz olacak. En büyük amacımız, önce hasta memnuniyeti, sonra çalışan memnuniyeti. İnsanları hastalanmadan koruyacak bir sistemi daha etkin hale getirmeye çalışacağız," demişti. Bu açıklama, sağlık çalışanları arasında tepkiye yol açtı.

DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli! DİSK’ten Hükümete Çağrı: Emekli Aylıklarındaki Eşitsizlik Giderilmeli!

Sağlık Çalışanlarının Talepleri

Sağlık çalışanları, sağlık sisteminde önceliğin çalışan memnuniyetine verilmesi gerektiğini vurgularken, şiddet olaylarının sona erdirilmesi için acil ve somut adımlar atılmasını talep ediyor. Hekim Birliği Sendikası'nın yaptığı bu uyarı, sağlık çalışanlarının artan şiddet olaylarına karşı duyduğu endişeyi ve çözüm taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı.