Sağlık Çalışanlarından Vergi Adaleti Mücadelesi: Talepler Her Çarşamba Meydanlarda Sağlık Çalışanlarından Vergi Adaleti Mücadelesi: Talepler Her Çarşamba Meydanlarda

Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği’nin 15. Kongresi "Transplantasyon'24" toplantısında konuşan Memişoğlu, cerrahlığın önemine ve organ naklinin başarısına vurgu yaptı.

Organ Naklinde Türkiye'nin Başarısı

Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin 76 böbrek, 52 karaciğer, 15 kalp ve 2 akciğer nakil merkeziyle yılda 5 bin organ nakli gerçekleştirdiğini ifade etti. Özellikle çapraz nakillerin ülkemizi dünya çapında bir merkez haline getirdiğini belirten Memişoğlu, organ naklinin bu seviyeye gelmesinde büyük özveri ve çalışmanın rol oynadığını söyledi.

Teknoloji ve Bilim Üretiminde Sağlık Sektörü

Sağlıkta yalnızca hizmet sunmanın yeterli olmadığını, bilim ve teknoloji alanında da üretim yapılması gerektiğini ifade eden Memişoğlu, gençlerin bu alanda daha da ilerleyeceğine inandığını belirtti. Memişoğlu, sağlık bilgisinin yönetiminin Türkiye'ye ekonomik ve sosyal güç kazandıracağını vurguladı.

Kadavra Bağışında Yetersizlik

Türkiye'de kadavra organ bağışının yeterli olmadığını dile getiren Memişoğlu, Türk toplumunun özverili yapısına rağmen bu konuda bağışların düşük olmasını anlatamama sorunu olarak nitelendirdi. "Yaşatmanın önemini bilen bir toplum olarak, organ bağışının yaygınlaşması gerektiğini" ifade etti.

Toplantıda ayrıca Vali Kemal Çeber, kentin sağlık hizmetlerinin gelişimini değerlendirirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hekimlerin toplumdaki önemini vurguladı. Bakan Memişoğlu’na, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez ve GAÜN Böbrek Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sacid Çoban tarafından plaket verildi.