Rektör Özaydın, “Ekstra bütçe sağlanmadı, ancak ekonomi profesörü olarak devletin parasını en verimli şekilde kullandım. Üniversitemizin ve hastanemizin borcu yok” dedi.

Görev Süresinde Gerçekleştirilen Önemli Projeler

Rektörlük görevine atanmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından titizlikle araştırılarak yapıldığını belirten Prof. Dr. Özaydın, görev süresi boyunca birçok önemli projeye imza attığını ifade etti.

Özaydın, “Görev sürem boyunca Onkoloji Hastanesi, Böbrek Hastanesi, Acil Travma ve Yanık Hastanesi ile Çocuk Hastanesi gibi projeleri hayata geçirdik. Ayrıca, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Obezite Merkezi kurduk. Tüm bunları, ek bütçe olmaksızın, devletin kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak başardık. Üstelik bu projeleri, pandemi ve depreme rağmen tamamladık” şeklinde konuştu.

Trabzon’da Kalp Krizi Geçiren Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı Trabzon’da Kalp Krizi Geçiren Hemşire Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güneş Enerjisi Santrali ve Diğer Başarılar

Prof. Dr. Arif Özaydın, üniversitede gerçekleştirilen diğer projeler hakkında da bilgi verdi. Özaydın, “Üniversitemizin kapılarına milli mücadele kahramanlarının adlarını verdik. Türkiye’nin enerji sistemine katkıda bulunmak amacıyla, 300 dönümlük arazide Güneş Enerji Santrali kurduk. Bu santral, yıllık 40 milyon kWh enerji üretiyor ve üniversitemizi kendi enerjisini üreten bir kurum haline getirdi. Ayrıca, Radyoaktif İlaç Üretim Merkezi ile nükleer tıp alanındaki çalışmalara da temel oluşturduk. Üniversitemizde 18 bin kişinin çalışabileceği bir kütüphane projesi üzerinde çalışıyoruz. Öğrencilere yönelik olarak, yemek ücretlerini cüzi bir miktarda tutarken, sporiumda çayı ücretsiz hale getirdik” dedi.

GAÜN’ün YÖK Tarafından Tanınması

Gaziantep Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından göz araştırmaları alanında uzmanlaşan üniversite olarak seçildiğini belirten Özaydın, “Üniversitemiz, YÖK tarafından izlemeye alınan 6 aday üniversite arasında yer alıyor. Bu da zaten başarımızın bir göstergesi” ifadelerini kullandı.