Hatipler, hekimlerin sadece fiziki tedavi değil, hastalarının manevi dünyalarına da güler yüz ve tatlı sözlerle dokunması gerektiğini belirtti.

 "Güler Yüz ve Tatlı Söz ile Manevi Tedavi"

Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene 270 hekim adayı katılarak beyaz önlüklerini giydi. Rektör Hatipler, hekimlerin her hastaya adaletle yaklaşmasının önemini vurgulayarak, "Her hastanızı kendiniz ve yakınınız gibi düşünün, ancak işinizi profesyonelce yapın. Bir güler yüz ve tatlı söz ile hastalarınızın manevi dünyalarını da tedavi edin," dedi.

Tıp Fakültesi'nden Donanımlı Hekimler Yetişecek

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, hekim adaylarının eğitim sürecinin hızla geçeceğini ve dünyanın dört bir yanında insan sağlığına katkıda bulunacak donanımlı hekimler olarak yetişeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Nevşehir'e Ziyaret! Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Nevşehir'e Ziyaret!

 Hekimlik Bir Meslek Değil, Yaşam Biçimi

Edirne Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım ise hekimliğin bir meslek değil, yaşam biçimi olduğunu ifade ederek, insanların sıkıntılarını gidermenin bir hekim için en büyük mutluluk olduğunu vurguladı.

Tören sonunda, Tıp Fakültesini en yüksek puanla kazanan Rabia Hocaoğlu'na beyaz önlüğü Rektör Hatipler tarafından giydirildi. Beyaz önlük andının okunmasının ardından tören sona erdi.