Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin alınacağı vurgulandı.

Yenidoğan Çetesi Skandalında Medilife Başhekimi CHP'den İstifa Etti Yenidoğan Çetesi Skandalında Medilife Başhekimi CHP'den İstifa Etti

Meslek Kötüye Kullananlarla Sektör Karalanmamalı

Açıklamada, "Mesleğini kötüye kullanan birkaç kişinin suçu tüm sektöre mal edilmemeli. Özel hastaneler hasta güvenliği ve kaliteyi öncelikli görmektedir" denildi. Henüz soruşturmanın devam ettiği ve adaletin yerini bulacağı ifade edilerek, masumiyet karinesine dikkat çekildi.

Hasta Güvenliği Her Şeyden Önce Gelir

Platform, hasta güvenliğinin en öncelikli konu olduğunu vurgulayarak, benzer olayların bir daha yaşanmaması için tüm önlemlerin alınacağını ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma hedefinde olduklarını belirtti.

Sağlık Çalışanlarının Fedakarlıkları Unutulmamalı

Açıklamada, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığı, suç işleyen birkaç kişinin bu çabaları gölgelemesine izin verilmemesi gerektiği ifade edildi. Dürüst çalışan sağlık çalışanlarının kutsal mesleğine zarar verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Sektör Güvenliği Sağlamak İçin Adımlar Atacak

Özel Hastaneler Platformu, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı soruşturmayı titizlikle takip edeceklerini ve bu süreçte üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini belirtti.