Kaya, Aile Diyetisyeni, Aile Psikoloğu, Aile Fizyoterapisti, Aile Ergoterapisti, Sosyal Çalışmacı, Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Diş Hekimi gibi profesyonellerin istihdam edilerek, bu uzmanlık alanlarına nüfus bazlı atamalar yapılmasını önerdi. Böylelikle, toplumun her kesimini kapsayacak tam teşekküllü bir sağlık sistemi oluşturulabileceğini belirtti.

Genç Sağlık Sendikası, bu öneriyi desteklemek amacıyla Sağlık Bakanlığına resmi bir başvuruda bulundu. Başvuruda, bakanlığın insan merkezli yaklaşımını destekleyerek, birey ve toplumun sağlık haklarını koruma, sağlık sorunlarına zamanında ve etkili çözümler sunma misyonunun önemine dikkat çekildi.

Yeni Modelle Hastane Yoğunluğu Azalacak, İstihdam Artacak

Önerilen bu modelin hayata geçirilmesi durumunda, hastanelerde özellikle acil servislerde yaşanan yoğunluğun azalacağı, bireylerin ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklarının erken aşamada tedavi edilebileceği öngörülüyor. Ayrıca, diyetisyenlik, psikoloji, fizyoterapi, ergoterapi, sosyal hizmet uzmanlığı, çocuk gelişimi, ortoz protez ve ağız ve diş sağlığı teknikerliği gibi alanlarda geniş bir istihdam alanı oluşturulması bekleniyor.

Memur ve Emekliler 2025 Bütçesi İçin Çözüm Bekliyor Memur ve Emekliler 2025 Bütçesi İçin Çözüm Bekliyor

"Bu Çalışmaya Herkesi Davet Ediyoruz"

Osman Kaya, yeni sağlık ve istihdam modeli üzerine alanında uzman akademisyenler ve hukukçuların katılımıyla bir şura düzenleyeceklerini duyurdu. Eylül ayında gerçekleştirilecek olan bu şuraya, sağlık alanındaki tüm sivil toplum kuruluşlarını ve ilgili meslek gruplarının temsilcilerini davet etti. Kaya, "Bu önemli çalışmaya katkı sağlamak için herkesi paydaş olmaya bekliyoruz" dedi.