Konya’da yerel bir siteye konuşan Hekim, çıkan haberlerin devam eden bir soruşturmada yer alan yanlış iddialardan kaynaklandığını savundu.

İddialar asılsız! 

Bazı medya organlarında Konyalı bir doktorun ölüleri muayene ettiği yönünde çıkan haberler sonrası yerel bir siteye konuşan hekim, iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Ulusal bir haber ajansı tarafından tüm Türkiye’ye servis edilen haber, birçok medya organında aynı şekilde yayımlanmıştı.

Haberlerde, aile doktorunun hasta sayısının artmasının dikkat çektiği ve yapılan tetkiklerde ölüleri muayene etmiş gibi gösterdiği iddia ediliyordu. Ancak yapılan açıklamada, bunun teknik olarak mümkün olmadığı savunuldu. 

Soruşturmaya konu olan iddianın, sadece kısa süre önce hayatını kaybetmiş iki kişiyle ilgili olduğu, bu iki kişinin muayene sayısını artırmanın mümkün olmadığı ve meselenin bilgisayar sistemindeki bir arızadan kaynaklandığı belirtildi.

Maaşa Yansıma İddiaları Asılsız

Doktorun muayene sayısını artırarak rant elde ettiği iddiaları da yalanlandı. Muayene edilse dahi bunun doktorun maaşına yansımasının mümkün olmadığı ifade edildi. 

Teknik bir sıkıntı nedeniyle muayene edilmiş gibi görünen iki kişi ile ilgili herhangi bir muayene kaydı ve reçetenin de bulunmadığı tespit edildi.

Husumet ve Yanlış Bilgilendirme

Konu, kurum içi çekişmelerden kaynaklandığı belirtilirken, birilerinin başka nedenlerle Aile Hekimini zor durumda bırakmak için senaryo ürettiği iddia edildi. Husumetten kaynaklanan hadise ile ilgili olarak akşam saatlerinde farklı bir gelişme yaşandı. Haberi servis eden ajans, iddiaların asılsız çıkması üzerine haberi geri çektiği ileri sürüldü.

Sağlık Camiasına Tepki

Konya’da ve Türkiye genelinde sağlık camiası, bireysel husumetlerden kaynaklanan bu tür olayların Türkiye Sağlık Sistemi’ne zarar verdiği iddia edildi. 

Teknik arızalardan kaynaklanan sorunların her ay onlarca doktorun başına geldiğini belirten hekim,

Doğu ve Güneydoğu'da Sağlık Eşitsizliği Hastaları Mağdur Ediyor Doğu ve Güneydoğu'da Sağlık Eşitsizliği Hastaları Mağdur Ediyor

Biz sağlıkta şiddeti konuşurken, artık sağlıkta mobbingi de konuşacağız anlaşılan. Bu hadise sağlık camiasına hiç yakışmadı. Mesele bırakın haber yapılmayı, konuşulmaya bile değer görülmeyen bir mesele. Her ay birçok doktorun başına gelebilecek türden. Gelişmiş Türkiye’nin en sağlam sistemlerinden olan Sağlık Sistemini yaralamak kimseye fayda sağlamaz. Yöneticiler ve doktorlar yaptığı işin farkında olmalı ve camiayı küçük düşürücü hareketlerden kaçınmalıdır

şeklinde konuştu.