Başhekimlik yazılarında, Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda, nöbet ücretlerinin ödenmesi yerine personele izin verilmesi istendiği bildirildi.

“Tasarruf Sağlıkta Yapılacak En Son Şey Olmalı”

Sağlık gibi dinamik ve 7 gün 24 saat hizmet verilen bir alanda, en ufak bir eksikliğin insan hayatını tehlikeye sokabileceğine dikkat çeken sağlık çalışanları, bu tür tasarruf tedbirlerinin uygulanmasının yapılabilecek en son şey olduğunu vurguluyor.

Nobet Ucreti Odemeyin 1

“Nöbet Ücretlerine Göz Dikmeyin”

Zaten yoğun ve stresli bir şekilde görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarının aldığı nöbet ücretlerine göz dikilmemesi gerektiğini belirten sağlık çalışanları, geçen hafta Maliye bürokratlarının çift maaşlı ve dolgun ücretli olduklarını hatırlattı.

Zeybekci: ‘2025'in Sonunda Enflasyonda Yüzde 20'leri Konuşacağız’ Zeybekci: ‘2025'in Sonunda Enflasyonda Yüzde 20'leri Konuşacağız’

“100-110 Liralık Nöbet Ücretini Kesmek Çözüm Değil”

Doktor ve hemşirelerin aldığı saatlik 100-110 lira nöbet ücretlerini kesmenin ülkeyi düzlüğe çıkarmayacağını ifade eden sağlık çalışanları, başhekimlerin öncelikle sağlık personelinin menfaatlerini korumaya yönelik tedbirler alması gerektiğini savundu.

Nobet Ucreti Odemeyin 2

“Önce Diğer Kurumlarda Uygulayın”

Sağlık çalışanları, Maliye Bakanlığı’nın talimatlarının önce devletin diğer kurumlarında uygulanması gerektiğini, ardından sağlık sektörüne yönelmesi gerektiğini belirtti.

Nöbet ücreti yerine izin verilmesi yönündeki uygulama, sağlık çalışanları arasında büyük tepki toplarken, başhekimlerin bu kararlarından geri adım atarak sağlıkçıların 3 kuruş ek gelirine göz dikmemeleri talep ediliyor.