Ziyarette Kimler Vardı?

Bakanlık binasında gerçekleşen ziyarete, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Vedat Işıkhan’ın yanı sıra Memur-Sen Yönetim Kurulu, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve temsilcileri ile bürokratlar katıldı.

Enflasyon Farkı ve Zam Talepleri

Görüşmede, Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte kamu görevlileri ve emeklilerin Temmuz ayında alacağı %19,31 maaş artışının yetersiz olduğu ifade edildi. Enflasyonla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirten Yalçın, kamu görevlileri ve emeklilerinin durumunun gözden kaçırılmaması gerektiğini vurguladı. Yalçın, %25 kira sınırının kaldırılması, doğalgaz desteğinin sona ermesi ve %38’lik elektrik zammının kamu görevlilerinin cebine olumsuz yansıdığına dikkat çekti.

Seyyanen Zam ve Ek Gösterge Talepleri

Yalçın, kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmayan seyyanen zammın 14 bin 900 lira seviyelerine yükseldiğini ve mağduriyetin giderek büyüdüğünü belirtti. Ocak ayında İşçi-Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının artırılarak kamu görevlisi emeklileri ile eşitlendiğini, şimdi ise kamu görevlisi emeklilerinin %6,34 olan ilave ödemesini %12’ye yükseltmek gerektiğini ifade etti.

Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: ‘300 Bin Dolarlık Tomografi Cihazı Atıl Durumda’ Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: ‘300 Bin Dolarlık Tomografi Cihazı Atıl Durumda’

Vaatlerin Hayata Geçirilmesi Gerekiyor

Yalçın, CHP-AYM tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de kamu görevlilerinin bütçesine ayrılmak üzere Bütçe Kanunu’na eklendiğini belirtti. İptal edilen düzenlemenin çalışanların bütçesine zarar verdiğini, telafi edecek düzenlemenin 15 Temmuz maaş artışlarına yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 1. dereceye 3600 Ek Gösterge’nin kamu görevlisi ve emeklileri için önemini belirterek, vaatlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Diğer Talepler

2023 Kasım KPDK toplantısında gündeme getirilen ve Çalışma Genel Müdürlüğü’ne iletilen 4688 sayılı Kanun değişikliği taleplerinin sonuçlandırılması gerektiğini belirten Yalçın, toplu sözleşme hükümlerine müdahale niteliğinde olan ve Tasarruf Tedbirleri kapsamında yer alan Servis Hizmeti’nin iptal edilmesinin yanlış olduğunu, bu hizmetin devam etmesi gerektiğini savundu.

Bakan Işıkhan’ın Yanıtı

Bakan Vedat Işıkhan, Memur-Sen’in başta olmak üzere tüm sosyal paydaşların görüşlerini önemsediklerini belirterek, “Kamu görevlilerinin refah seviyesini artırmak ve sorunlarını çözmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişten günümüze kadar olduğu gibi bugün de sahadan gelen talepleri ve genele ilişkin beklentileri karşılamak adına istişarelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Görüşmenin Diğer Konuları

Görüşmede ayrıca, koruyucu giyim, fazla çalışma ücreti ve diğer toplu sözleşme hükümlerinin önemine değinilerek, YHS ve teknik personelin sorunları da dile getirildi. Yalçın, kazanımların tasarruf, tedbir ve önlem gerekçeleriyle engellenmemesi gerektiğini vurguladı.