Ali Yalçın'dan Adil İzin Kullanımı Vurgusu

Ali Yalçın, açıklamasında Memur-Sen olarak toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerinin dinlenme hakkının adil bir şekilde uygulanması için "yıllık izin kullanımının diğer çalışanlarda olduğu gibi iş günü hesabıyla yapılması" önerisinde bulunduklarını ifade etti. Yalçın, izinler konusunda elde edilen kazanımların örnek teşkil etmesi gerektiğini ve bu tür tekliflerin dar bir bakış açısıyla değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Kamu Denetçiliği Kurumu ve Cumhurbaşkanlığı Görüşleri

Yalçın, yıllık izinlerin kullanımıyla ilgili olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’nun talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Personel Prensipler Genel Müdürlüğü'nün görüşüne atıfta bulundu. Bu görüşte, yıllık izin süreleri içinde kalan ulusal bayram, genel tatil günleri ve idari izin sürelerinin yıllık izinlerden düşülmesi kararının tekrar vurgulandığını hatırlattı.

Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

"İzin Düzenlemesi İçin Kapsamlı Adımlar Atılmalı"

Yalçın, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulama farklılıklarının giderilmesi adına atılan bu adımın önemli olduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı. "Dinlenme hakkının eksiksiz olarak hayata geçirilmesi için kapsamlı bir izin düzenlemesine ihtiyaç var" diyen Yalçın, kamu görevlilerinin yıllık izinlerinin ya iş günü hesabıyla kullandırılması ya da izin sürelerinin artırılması gerektiğini ifade etti.