Tonbul, çalışma hayatını paramparça edecek ve iş barışını bozacak yeni düzenlemelerin kamu görevlileri üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Tonbul, geçmişte bazı meslek gruplarına özel yapılan ücret artışlarının kamuoyunu rahatsız ettiğini ve kamu görevlilerinin motivasyonunu düşürdüğünü belirtti. “Kamuoyu ve kamu görevlileri üzerindeki etkileri düşünülmeden yapılan her işin sosyal maliyet olarak olumsuz döneceğini defalarca söylemiştik,” diyen Tonbul, yakın zamanda BDDK çalışanlarına yapılması planlanan önemli miktarda ücret artışının, itirazlar ve kamuoyu baskısı nedeniyle geri çekilmek zorunda kalındığını hatırlattı.

“Sessiz Kalınıyor, Talepler Geri Alınıyor”

Tonbul, memurların taleplerine sessiz kalındığını ve toplu sözleşmede verilen hakların geri alındığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Servisler kaldırılıyor, koruyucu giyim tasarruf gerekçesiyle engelleniyor, mühendisler iki yıldır düzenleme bekliyor, 3600 ek gösterge bir türlü hayata geçirilmiyor, memur emeklilerine seyyanen ek ödeme verilmiyor. Bu şartlar altında tekil düzenlemeler ile yapılan zamları doğru bulmuyoruz.”

“Adaletli Bir Düzenleme Yapılmalı”

Tonbul, tüm kamu görevlilerinin faydalanacağı adaletli bir düzenleme yapılması gerektiğini savunarak, toplu sözleşme masasının taraflarının yan yana gelmesi ve birikmiş sorunların çözülmesi için el birliği ile çalışılması gerektiğini ifade etti. “Aksi halde üretilen sosyal maliyet, iş barışının ve kamu görevlilerinin moral ve motivasyonunun bozulmasıyla sonuçlanacaktır,” dedi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan Personel Yetersizliğine Çözüm Çağrısı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, toplu sözleşme süreçlerinde kamu görevlilerinin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, adaletli bir çalışma hayatının önemine dikkat çekti.