Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kamu görevlilerinin yıllık izinlerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yıllık izinlerin kullanılması noktasında ortaya çıkan uygulama farklılıklarının ve uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla Kamu Denetçiliği Kurumu'nun talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Personel Prensipler Genel Müdürlüğü görüşünde; yıllık izin süreleri içerisinde kalan ulusal bayram, genel tatil günleri ile idari izin sürelerinin yıllık izin sürelerinden düşülmesi kararı tekrar belirtilmiştir."

Bu kararın, kamu kurum ve kuruluşlarında ortaya çıkan uygulama farklılıklarını gidermek adına önemli bir adım olduğunu belirten Yalçın, bu adımın devamının getirilmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, izinler konusunda kapsamlı bir düzenleme yapılmasının, dinlenme hakkının eksiksiz olarak hayata geçirilmesi için şart olduğunu ifade etti.

Kapsamlı Düzenleme Gerekiyor

Yalçın, kamu görevlilerinin yıllık izinlerinin iş günü hesabıyla kullandırılmasının ya da izin sürelerinin artırılmasının gerektiğini belirterek, bu konuda adım atılmasının önemine dikkat çekti.

Sinop'taki Kazanın Ardından Sendika: ‘Geçici Görevlendirme Uygulamalarına Son Verilsin’ Sinop'taki Kazanın Ardından Sendika: ‘Geçici Görevlendirme Uygulamalarına Son Verilsin’

Memur-Sen, kamu çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.