Sosyal medya hesabı X üzerinden bir açıklama yapan Şimşek, "İstifa etmedim. Ortaya atılan senaryolar asılsızdır. Ekonomi yönetimi, ekip ruhuyla ve büyük bir sorumluluk bilinciyle çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Telegram İçin Geri Sayım Başladı: Kurallara Uymazsa Kapatılabilir! Telegram İçin Geri Sayım Başladı: Kurallara Uymazsa Kapatılabilir!

Ekonomide İstikrar ve Reformlar Devam Ediyor

Bakan Şimşek, ekonomi yönetiminin ekip olarak büyük ve zor bir sorumluluğun bilincinde olduğunu ve her gün daha iyiye ulaşmak için çalıştıklarını vurguladı. "Ekonomik istikrar ve reform programımız başarıyla işliyor ve hedeflediğimiz sonuçları almaya başladık. Cari açık daraldı, Merkez Bankası rezervleri iyileşti, Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkış hızla devam ediyor. EYT ve depremin bütçe üzerindeki etkilerini giderecek tedbirler alarak bütçe dengesini iyileştiriyoruz ve en önemlisi fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş başladı." dedi.

‘Milletimizin Refahını Kalıcı Olarak Artırmak Tek Hedefimiz’

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine verdiği güçlü desteği her zaman hissettiklerini belirten Şimşek, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin refahını kalıcı olarak artırmak tek hedefimizdir. Milletimize hizmet dışında başka bir amacımız yok. Görevimizin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Spekülasyonlara Tepki Gösterdi

Bakan Şimşek, hakkında çıkan asılsız söylentilere tepki göstererek, "Periyodik olarak ortaya atılan uydurma hikayeler, yolumuzun doğruluğunu gösteriyor. Bu tür yalan haberlere rağmen, ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz. Yalanlamalarımıza rağmen bu söylentileri çıkaran ve yayanlar iyi niyetli olamaz. Lütfen bu tür asılsız iddialara aldanmayın." dedi.