Sağlık Bakanı Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışına Katıldı Sağlık Bakanı Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışına Katıldı

Bu durumu sosyal medya hesabında eleştiren bir hemşirenin görev yeri değiştirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) Mardin Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ercan Aslan, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görev Yeri Değişikliği

Aslan, sendika üyesi hemşire Adnan Irmak’ın yöneticilerin liyakatsizliğini eleştirerek sağlık emekçilerinin çalışma koşullarına dikkat çeken bir paylaşım yaptığı gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiğini belirtti. Irmak’ın paylaşımında, "Liyakatsiz yöneticiler serin ortamda çalışırken, halkımız ve sağlık emekçileri sağlıksız koşullarda hizmet alıp vermektedir" ifadeleri yer alıyordu. Bu paylaşımın ardından yönetim, disiplin soruşturması başlatıp Irmak’ın görev yerini yoğun bakımdan acil servise değiştirdi.

Hastane Yönetiminin Yanıtı

Aslan, konuya ilişkin yaptıkları basın açıklamasının ardından hastane yönetiminin emekçilere mesaj göndererek, soğutma sisteminde sorun olmadığını, hasta ve refakatçilerin pencereleri açtığı için soğutma sisteminin etkisinin azaldığını savunduğunu belirtti. Ancak, Aslan bu açıklamanın doğru olmadığını vurguladı. Basın açıklamasının ardından hastaneye 8-9 adet salon tipi klima alındığını, acil servis ve polikliniklere konulduğunu ancak üst katlarda soğutma sisteminin hala çalışmadığını ve sıcak hava geldiğini ifade etti.

Aslan, sağlık çalışanlarının ve hastaların sağlıksız koşullarda hizmet almak zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Hastane yönetiminin, çalışanların sorunlarına duyarsız kalmaması ve gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.