Yeni açılan Kızıltepe Devlet Hastanesi ek binasında yer alan acil polikliniğinin 0-18 yaş grubu hastalara hizmet vermeye devam edeceği belirtilirken, ana binada bulunan erişkin acil polikliniğinde ise genişletme ve modernizasyon çalışmaları nedeniyle tadilat sürecinin başladığı açıklandı.

Acil Servis Hizmetleri Devam Edecek

Edinilen bilgilere göre, tadilat süresince acil servis hizmetleri tadilat dışında kalan bölümlerde kesintisiz olarak devam edecek. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz adına yapılan açıklamada, Kızıltepe Devlet Hastanesi’nin Mardin’de hasta yoğunluğunun en fazla olduğu sağlık tesislerinden biri olduğu ve hastanede hizmet kalitesini artırmak amacıyla bu tadilatın gerekli görüldüğü ifade edildi.

Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu

Tadilat Çalışmalarının Detayları

Açıklamada ayrıca, “05.08.2024 tarihinde faaliyete geçen 110 yataklı ek binamızda çocuk acil servisimiz hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemiz, vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet sunabilmek adına yıllar içinde yıpranan erişkin acil servisinde kademeli bir tadilat sürecine girmiştir. Tahmini 90 gün sürecek bu çalışmada öncelikle sarı alan, ardından yeşil alan modernize edilerek hizmete sunulacaktır. Tadilat sürecinde göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederiz,” denildi.