Bu gelişme, Gıda Dedektifi Platformu tarafından gündeme taşındı ve “Dünyanın hiçbir yerinde bir devlet, hastanesinde fast-food restoranı açılmasına izin vermez. Bu kararları kim alıyor?” şeklinde tepki gösterildi.

Sağlık Bakanlığı’na Şikayetler Yağdı

Yapılan bu paylaşım, sosyal medya üzerinden kısa sürede yayıldı. Vatandaşlar, fast-food restoranının hastane kampüsünde açılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’na şikayetlerde bulundu. Toplumun tepkisi, hastane yetkililerine ve üst düzey mercilere ulaştı.

Hızla Kaldırıldı

Olayın kamuoyunda yankı bulması ve oluşan tepki nedeniyle, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ndeki Burger King restoranına ilişkin afişler kısa sürede kaldırıldı. Gıda Dedektifi Platformu, afişlerin kaldırılmasıyla ilgili olarak, "Yayınımız sonrası yapılan şikayetler etkili oldu, afişler kaldırıldı" açıklamasında bulundu.

Hastanede İlginç Anlar: ‘Cin Çarptı Beni’ Diyerek Yardım İstedi Hastanede İlginç Anlar: ‘Cin Çarptı Beni’ Diyerek Yardım İstedi

Hastane Kampüsünde Fast-Food Tartışması

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin inşaat süreci ve açılış hikayesi uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti. Hastane kampüsünde bir fast-food restoranının açılmasına gösterilen tepkiler, sağlıklı beslenme ile sağlık kuruluşları arasındaki ilişkilerin tartışılmasına neden oldu.