İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, yoğun bakım biriminde görev yapan uzman ve asistan doktorlardan biri, hasta yakınlarından biri tarafından kafasına 3-4 kez yumrukla vurularak darp edildi. 

Ayrıca, bir kadın doktorun kolu yaralandı. Olayın ardından acil serviste adli rapor için bekleyen doktorlar, hasta yakınlarından biri tarafından tehdit edildi.

Tabip Odası’ndan Destek ve Hukuki Süreç

Olayın duyulmasının hemen ardından İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve Oda avukatı Mithat Kara, hastaneye giderek meslektaşlarına desteklerini iletti. Gece boyunca adli sürecin başlaması, ifadelerin verilmesi ve tutanakların düzenlenmesi aşamalarında sağlık çalışanlarının yanında oldular. 

Şiddet eyleminde bulunan ve tehdit eden iki kişinin adli işlemleri karakolda devam etmekte olup, bu kişilerin 27 Haziran 2024 tarihinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Tabip Odası’ndan Açıklama

İzmir Tabip Odası, yaptığı açıklamada hiçbir şiddet eyleminin makul gösterilemeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Kızılay, Hastane ve Tıp Merkezlerini Elden Çıkarmaktan Vazgeçti Kızılay, Hastane ve Tıp Merkezlerini Elden Çıkarmaktan Vazgeçti

Bu vahşeti kabullenmek mümkün değildir. Sağlıkta şiddeti sıradanlaştıran, gündemden düşürmeye çalışan ve görmezden gelen idarecilere ve sağlık otoritesine inat, sağlıkta şiddete ve sağlık otoritesinin yaklaşımlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli sürecin takipçisi olacak ve hastanedeki güvenlik zaafiyetine karşı önlemlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunacağız.