Dr. Selçuk Yetkin Hayatını Kaybetti Dr. Selçuk Yetkin Hayatını Kaybetti

Sözcü Gazetesi’nden Hazar Dost’un haberine göre, hastanede 15-31 Mart 2024 tarihleri arasında yoğun bir nükleer sızıntı yaşandı.

Personelin TBMM’ye sunduğu dilekçede, sızıntının gizlenmesi talimatının İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Alim B. tarafından verildiği ve hastane başhekimliğinin de sızıntıdan haberdar olduğu iddia edildi.

Personelin Görev Yeri Değiştirildi

Sızıntı hakkında ihbar ve şikayette bulunan personelin, bu şikayetlerin ardından görev yerinin değiştirildiği belirtildi. Personel, hastanede yöneticilerin katıldığı bir toplantıda sızıntıdan haberdar olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü İddiaları Reddetti

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, iddiaları reddederek, olayın Atom Enerji Kurumu tarafından takip edildiğini ve ölçümlerde herhangi bir sızıntının tespit edilmediğini söyledi.

Hastane Yetkilileri Sızıntıyı Doğruladı

Sözcü’nün ulaştığı hastane yetkilileri ise sızıntı iddialarını doğruladı. Yetkililer, nükleer tıp tedavisi uygulanan hastaların atıklarının depolandığı tanklardan birinde arıza meydana geldiğini ve sızıntının otopark bölümünde bir temizlik işçisinin dikkatiyle ortaya çıktığını belirtti.

Alınan Önlemler

Olayın ardından Atom Enerji Kurumu, AFAD ve hastaneyi yöneten Rönesans Holding yetkilileri toplantı düzenledi. Hastaların bulunduğu bölüm, sızıntı geçene kadar kapatıldı. İki gün süren sızıntı, ekipler tarafından tamir edildi. Bu süre zarfında personel koruyucu ekipmanla çalıştı.