Çakmak, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için Bakanlığın tüm çalışanlarını dikkate alması gerektiğini belirtti.

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Çakmak

"Sağlık Sistemi Bir Ekip İşidir"

Genel Başkan Çakmak, Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamalarda sadece bir meslek grubuna yönelik mağduriyetleri dile getirmesini eleştirerek, "Sağlık sistemi, bir ekip işidir. Muayene eden hekimden tahlil yapan laboratuvar teknisyenine, röntgen çeken teknisyenden hasta taşıyan personeline, dikiş atan cerrahtan temizlik yapan personele kadar herkes bu ekibin vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi. 

Çakmak, sağlık hizmetlerinin her aşamasında farklı meslek gruplarının birlikte çalıştığını ve birinin bile ihmal edilmesinin sistemin aksamasına yol açacağını belirtti.

"Tüm Meslek Gruplarının Sorunları Görülmeli"

Çakmak, sağlık sisteminin tıpkı bir dişli çark gibi çalıştığını, aradaki bir çarkın çekilmesi veya unutulması durumunda tüm sistemin durabileceğini ifade etti. 

"Bakanlık, sadece bir meslek grubunun sorunları yerine tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını görmeli ve bu sorunların çözümü için adımlar atmalıdır" diyen Çakmak, sağlık çalışanlarının tamamının sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program

Takipçisi Olacağız!

Öte yandan Kamu Hastaneler Genel Müdürü Doç. Dr. Bilal Günaydın imzası ile yayınlanan nöbetlerde aile bütünlüğü yazısını da hatırlatan Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Çakmak,

Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüzün aile bütünlüğü hususunda ki hasasiyetinden dolayı memnuniyet duyuyor kendilerine teşekkür ediyoruz. Kurumlarda bu yazının adilane bir biçimde uygulanması sağlık çalışanlarının aile bütünlüğünün korunması âadına takipçi olacağız. Sağlık Bakanlığı'nın bu konudaki memnuniyet verici hassasiyetini yaşanan diğer problemlerde göstermesini umut ediyor ve bekliyoruz.

ifadelerini  kullandı.