Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın haberine göre, sosyal yardımlar tek bir çatı altında toplanarak daha düzenli ve hakkaniyetli hale getirilecek.

Yardım Kriterleri Netleşiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal yardım kriterlerini belirlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Yardım almak isteyenler için hane halkı geliri ve mülk sahipliği gibi kriterler belirlenecek ve bu kriterler hiçbir kurum tarafından esnetilemeyecek. Bu düzenlemelerle, yardıma gerçekten muhtaç olanların yardım alması sağlanacak ve haksız uygulamaların önüne geçilecek.

Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlarda Değişiklik Resmi Gazete’de Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlarda Değişiklik Resmi Gazete’de

Sosyal Yardımlarda Hakkaniyet

Hükümet, sosyal yardımlarda adaleti sağlamak amacıyla dar gelirli vatandaşlara yönelik destekleri artırmayı hedefliyor. Emekli, asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlara kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği ve çocuklu ailelere vergi indirimi gibi ek destekler sağlanacak. Bu uygulama ile birçok yerden aynı anda alınan ihtiyaç fazlası yardımların da önüne geçilecek.

Refah Seviyesini Artırma Hedefi

AK Parti kaynaklarına göre, belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar tespit edilerek yardımlar tek elden yapılacak. Asgari ücreti artırarak sağlanabilecek refah artışının sınırlı olduğu belirtilirken, sosyal yardımlarla refah seviyesinin artırılması hedefleniyor. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması ve bu ailelere düşük faizli kredi verilmesi gibi uygulamalar da hayata geçirilecek.

Ucuz Konut İçin Adımlar Atılıyor

Hükümet, dar gelirli vatandaşlara ucuz konut sağlamak için de düğmeye bastı. Konuta erişim ile ilgili yeni finansal formüller üzerinde çalışılıyor. Bu süreci Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ birlikte yürütecek ve çalışmanın detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.