Hastane, olayın ayrıntılarını paylaştı ve Pekgöz'ün ölümüne neden olan komplikasyonun nadir görülen bir yan etki olduğunu belirtti.

Jetokain Uygulaması Sonrası Kalp Durdu

Hastane açıklamasında, ameliyat öncesinde hastaya yapılan Jetokain enjeksiyonundan 3-4 dakika sonra, ameliyata henüz başlanmadan Heval Pekgöz'ün kalp atışlarının yavaşladığı ve yapılan müdahalelere rağmen kalbinin durduğu belirtildi. Kalp masajı ile kalp atışlarının geri döndürüldüğü ifade edilen açıklamada, hastanın üçüncü düzey yoğun bakımı olan bir merkeze entübe edilerek sevk edildiği aktarıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nden Asansör Kazasıyla İlgili Açıklama Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nden Asansör Kazasıyla İlgili Açıklama

Hastanın Durumu Ağırlaştı

Açıklamaya göre, Heval Pekgöz'ün sevk edildiği merkezde kalbi iki kez daha durmuş ve yapılan müdahalelerle tekrar çalıştırılmıştır. Siyami Ersek Hastanesi'nde üç gün kalan hasta, daha sonra Cerrahpaşa Hastanesi'ne sevk edilmiş ve burada hayatını kaybetmiştir.

Nadir Bir Komplikasyon: LAST

Hastane, Jetokain enjeksiyonundan sonra gelişen durumu "LAST" (Lokal Anesteziye Bağlı Sistemik Toksisite) olarak tanımladı. Bu komplikasyonun çok nadir görüldüğünü ve ölümcül sonuçlara yol açabileceğini vurgulayan hastane, bu durumun Jetokain ilacının prospektüsünde açıkça belirtildiğini ve yetkili makamlarla tüm bilgilerin paylaşıldığını belirtti.