Olay, köyde başlayan kavgayla sınırlı kalmadı, yaralıların kaldırıldığı hastane önünde de gerginlik devam etti. Polis ve güvenlik güçleri kavgayı büyümeden engelledi.

Husumet Silahlı Kavgaya Dönüştü

Olay, öğle saatlerinde Ortaköy'de meydana geldi. İddiaya göre, aralarında uzun süredir husumet bulunan akrabalar arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 10 kişi yaralandı. Silah seslerinin duyulması üzerine çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık Yöneticilerinin İstifaları Kabul Edilmedi: Vali Avni Çakır'ın Devreye Girdi! Sağlık Yöneticilerinin İstifaları Kabul Edilmedi: Vali Avni Çakır'ın Devreye Girdi!

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Ağır yaralanan Fethullah Çakmak, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yaralanan Ufuk, Sekip, Abdulhamit, Ali Rıza, Hamdullah, Nurullah ve Ahmet Çakmak ile Maruf Çete ve Melek Çimen de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Beş yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Hastane Önünde Gerginlik Devam Etti

Fethullah Çakmak’ın ölüm haberinin gelmesi üzerine taraflar, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yeniden kavga etmeye başladı. Hastane polisi ve güvenlik görevlileri olaya hemen müdahale ederek kavgayı kontrol altına aldı. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürerken, jandarma olayla ilgili 12 kişiyi gözaltına aldı. Kavga sonrasında köyde güvenlik önlemleri artırıldı.