Çalıştayda hemşire ve ebelerimizin eğitim, yönetim, çalışma ve iş koşulları ile afet bölgelerinde hemşirelik hizmetlerinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Çalıştaya, Genel Sağlık-İş Sendikası adına Genel Başkan Derya Uğur ve Genel Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Sekreteri Yalçın Çiftçi katılım sağladı.

Genel Sağlık İş Genel Merkezi’nden Basın Açıklaması

Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen başta CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, Dr. Aylin Yaman ve Ecz. Nazan Güneysu olmak üzere, katılım sağlayan tüm emek ve meslek örgütlerine teşekkür edildi.

Genel Sağlık-İş Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, çalıştayın, hemşirelik ve ebelik mesleklerinin karşı karşıya kaldığı zorlukları ve bu zorluklara yönelik çözüm önerilerini tartışmak için önemli bir platform sunduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CHP ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz ‘Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı’nda, meslektaşlarımızın eğitim, yönetim, çalışma ve iş koşulları ile afet bölgelerinde karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini detaylı olarak ele aldık. Katılım sağlayan ve destek veren tüm emek ve meslek örgütlerine, özellikle de CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, Dr. Aylin Yaman ve Ecz. Nazan Güneysu’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Çakmak'tan Sağlıkta Şiddet Uyarısı Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Çakmak'tan Sağlıkta Şiddet Uyarısı

Çalıştayda, hemşire ve ebelerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim programlarının yaygınlaştırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve afet bölgelerinde etkin sağlık hizmetlerinin sunulması için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulandı.