Şimşek, "Son on yıldır bütçeye 100 TL konmuş, yaklaşık 108 TL harcanmış. Biz bu sene 100 TL koyduysak, 101 TL bile harcamamışız. Bu, harcama disiplininin bir göstergesidir" dedi.

Akaryakıtta Dalgalanma: Motorine İndirim Beklentisi! Akaryakıtta Dalgalanma: Motorine İndirim Beklentisi!

 Ekonomik İstikrar İçin Tasarruf ve Verimlilik

Bakan Şimşek, kamu tasarruflarına ilişkin alınan önlemlerin sadece harcamamakla sınırlı olmadığını vurguladı. "Tasarruf demek sadece harcamamak değildir, kaynakları daha verimli alanlara kanalize etmektir" diyen Şimşek, tasarruf tedbirlerinin mali disipline büyük katkı sağladığını ve bütçe kontrolünü güçlendirdiğini belirtti.

 “Enflasyon Kalıcı Refahın Önündeki Engel”

Programın bir diğer önemli hedefinin enflasyonu kontrol altına almak olduğunu ifade eden Şimşek, "Enflasyon en adaletsiz vergidir, gelir dağılımını bozar. Hedefimiz enflasyonu tek haneye indirmektir" dedi. Enflasyonun düşüş trendinde olduğunu ancak kalıcı refah için daha fazla zamana ve sabra ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Şimşek, halkın yaşadığı geçim sıkıntısının farkında olduklarını belirtti.

 IBAN ve Kayıt Dışılık Uyarısı

Şimşek, ayrıca vatandaşlara IBAN kullanımı konusunda uyarılarda bulunarak, gençlerin şahsi hesaplarını tanımadıkları kişilere kullandırtmalarının ciddi riskler taşıdığını, bu durumun kara para aklama veya terör finansmanında kullanılabileceğini belirtti.

KDV Artışı Gündemde Yok

Bakan Şimşek, KDV ve diğer vergilerle ilgili de önemli açıklamalar yaparak, "Şu an için KDV oranlarında genel bir artış düşünmüyoruz. Vatandaşa yansıyacak bir vergi artışı gündemimizde yok" diyerek, mevcut ekonomik programın hedeflerini destekleyecek adımlar atılacağını ifade etti.