Cihazın hizmete sunulması için düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Selahattin Metin, Hastane Başhekimi Dr. Nuri Çakır, ilçe protokolü ve hayırseverler katıldı.

Meme Kanseri ile Mücadelede Yeni Adım

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Dr. Nuri Çakır, bağışın hastanede sunulan hizmetlere önemli bir katkı sağladığını belirterek, "Hayırseverlerimizin desteği ile hastanemize yeni bir hizmet eklenmiş oldu. Mamografi cihazı, meme kanserinin erken teşhisinde kullanılan en önemli görüntüleme yöntemidir. Hiçbir şikayeti olmayan kadınların yaşlarına uygun yıllık takipler yaptırması, meme kanserine karşı tek yoldur. Bu cihaz sayesinde, ilçemizdeki kadınlara daha hızlı ve etkin hizmet verebileceğiz," dedi.

Erken Teşhisin Önemi

Başhekim Dr. Çakır, mamografi cihazının özellikle risk grubundaki kadınlara ulaşmada büyük fayda sağlayacağını vurguladı. "Her yaştaki kadına tıbbi gereklilik halinde mamografi uygulaması yapılabilir, ancak yakınması olmayan hastaların da 35-40 yaş aralığında en az bir kez mamografi yaptırması öngörülmektedir. Bu bağış, kanserle mücadelemizi daha etkin hale getirecek," diye ekledi.

Hastane Personeli Kadir Çoban Direksiyon Başında Vefat Etti Hastane Personeli Kadir Çoban Direksiyon Başında Vefat Etti

Dr. Çakır’dan Teşekkür

İlçe genelindeki kadınların bu hizmetten faydalanabilmesi için teşekkürlerini ileten Dr. Çakır, "İlçemizdeki tüm kadınlarımız adına Hayırsever Uslu Ailesine teşekkür ediyorum. Sağlık hizmetlerine verdikleri bu anlamlı katkıdan dolayı minnettarız," ifadelerini kullandı.