Servis Sorumlularını Çalışanlar Seçsin

Öneriler arasında en dikkat çekici olanı, hastanelerdeki servis sorumlularının bizzat servis çalışanları tarafından seçilmesi gerektiği yönünde.

Bu uygulamanın, çalışanlar arasında daha demokratik bir ortam yaratacağı ve servislerdeki işleyişin iyileştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

İdari Kadrolara Genel Yeterlilik Sınavı

Başhekim ve yardımcıları, Sağlık Hizmetleri Müdürleri ve yardımcıları, İdari Mali Hizmetler Müdürleri ve yardımcıları gibi idari pozisyonlarda görev almak isteyenlerin Genel Yeterlilik Sınavı’na tabi tutulması öneriliyor.

Bu sınav, adayların gerekli niteliklere sahip olup olmadığını belirleyecek ve böylece liyakata dayalı atamaların önü açılacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nden Asansör Kazasıyla İlgili Açıklama Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nden Asansör Kazasıyla İlgili Açıklama

Liyakat ve Adalet Vurgusu

Önerilerde, kimsenin başkasının sırtından güç yetenekleri kullanmaması gerektiği belirtiliyor. Siyasi müdahalelerin azaltılması ve herkesin kendi işine odaklanması gerektiği vurgulanıyor. Bu bağlamda, iktidar, muhalefet, mahkemeler ve sendikaların üzerine düşen görevleri yerine getirmesi isteniyor.

Siyasilerin İşlerine Odaklanması Gerekiyor

Sağlık sektöründe liyakat ve adaletin sağlanması için siyasilerin de işlerine odaklanması gerektiği ifade ediliyor. Siyasi müdahalelerin sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz etkilediği, bu nedenle siyasilerin sağlık yönetiminden uzak durmasının önemine dikkat çekiliyor.