Olay, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. 

Taşeron İşçilerden Şehir Hastanesi Önünde Eylem: Maaşlarımız Düzenli Ödensin! Taşeron İşçilerden Şehir Hastanesi Önünde Eylem: Maaşlarımız Düzenli Ödensin!

Edinilen bilgilere göre, travma alanında çalışan ve aynı zamanda Hürriyet Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı olan Cengizhan Karaçizmeli, hastaneye gelen bir hasta yakını tarafından hakarete uğradı. 

Hasta yakını, "Ben muhtarım, bana bakmak zorundasınız. Buraya gelin, maaşınızı ben ödüyorum" diyerek sağlık çalışanlarının çalışmalarını engelledi.

Güvenlik Müdahalesi

Hasta yakınının sağlık çalışanlarına yönelik hakaret ve engellemeleri üzerine, hastane polisi ve güvenlik görevlileri müdahale etti. Olay yerinde gerginliğin tırmanmasıyla birlikte hasta yakını hakkında yasal işlem başlatıldı.

Karaçizmeli : Hakaretlerine maruz kaldık

Hürriyet Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Cengizhan Karaçizmeli, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Eyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde travma alanında sağlık memuru olarak görev yaparken, bir hasta yakınının hakaretlerine maruz kaldık. Hasta yakını, 'Ben muhtarım, bana bakmak zorundasınız. Buraya gelin, maaşınızı ben ödüyorum' diyerek diğer hastalara hizmet verilmesini engelledi ve bize hakaret etti," dedi.

Karaçizmeli, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı bu tür olayların kabul edilemez olduğunu belirterek, hukuki süreç başlattıklarını ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Destek Çağrısı

Karaçizmeli, sağlık çalışanlarının zor koşullarda fedakarca görev yaptıklarını vurgulayarak, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanları olarak, hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Ancak bu tür davranışlar, hem çalışma motivasyonumuzu düşürüyor hem de hizmet kalitesini olumsuz etkiliyor. Halkımızdan, sağlık çalışanlarına saygı göstermelerini ve bu tür olumsuz olaylara karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz,

dedi.